Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

Yayın tarihi: 8 Kasım 2020 Pazar 7:28 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 9:06 am

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile ‘sağlık sorunları sebebiyle’ istifa ettiğini duyurdu. Berat Albayrak’ın istifasının Merkez Bankası Başkanı değişiminden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından yapılan paylaşımda, Albayrak’ın sağlık sorunları sebebiyle görevinden istifa ettiği ifade edildi. Konuya ilişkin bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Albayrak’ın Twitter hesabına ulaşılamadığı görüldü.

Berat Albayrak’ın istifası sonra ilk tepkiler: Naci Ağbal işaret fişeğiydi

‘GÖREVİME ARTIK DEVAM EDEMEME KARARI ALDIM’

“Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım” diyen Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabına koyduğu açıklaması şöyle:

 

RESMİ GAZETE’DE YER ALMADI

gözlerin çevrildiği Resmi Gazete’nin 9 Kasım 2020 tarihli mekürrer sayısında ise Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası ve kabine değişikliğine dair bir bilgi yer almadı.

Berat Albayrak istifa etmişti… Dikkat çeken Resmi Gazete ayrıntısı

YANDAŞ MEDYA, ALBAYRAK’IN İSTİFASINI GÖRMEDİ

Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından duyurduğu istifası, ‘haber kanalları’ tarafından ortak karar alınmışcasına izleyiciye sunulmadı.

CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanallar, aradan 3 saatten fazla zaman geçmesine rağmen, Albayrak’ın istifası ve ardından yapılan açıklamalara ilişkin altyazı bile paylaşmadı. Kanallar bu gelişmeyi iddia düzeyinde de haberleştirmedi.

Öte yandan Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı da istifayı okurlarına servis etmedi.

Berat Albayrak’ın dün akşam açıklanan istifası AKP’ye yakın medyada yer almadı. Gazetelerin Albayrak’ın istifasını yayımlayıp yayımlamayacağı merak konusu oldu. Albayrak’ın dün akşam açıklanan istifası yandaş medyada yer almadı.

Demek ki biri yandaş medyaya ‘bekleyin’ dedi

‘İSTİFANIN KABUL EDİLMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var.”

AKP’DEN İLK AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİNDEDİR’

AKP’de Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrası bir açıklama da AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’dan geldi. Bostancı, “Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir.” ifadesinde bulundu.

ALBAYRAK’IN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati’den ‘Berat Albayrak’ paylaşımı geldi. Nebati; “Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sn. Bakanım” dedi.

‘KUTLU DAVAMIZIN VAZGEÇİLMEZDİR’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan istifa paylaşımının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken Berat Albayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir.” dedi.

Kestiğiniz cezalar kutlu davanız için miydi?

TWİTTER HESABINI SİLDİ

Berat Albayrak’ın istifa ettiği iddiasına yönelik yandaş medyada bir haber yer almaması ve resmi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Öte yandan Berat Albayrak’ın resmi Twitter hesabına ise ulaşılamaması dikkat çekti. Albayrak’ın istifasının Merkez Bankası Başkanı değişiminden kaynaklandığı iddia ediliyor.

REUTERS: TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDI

Reuters haber ajansı, istifaya ilişkin bir haber yaptı. Maliye Bakanlığından bir yetkilinin, Reuters ajansına istifa haberini doğruladığı belirtildi. Reuters, “Bu haberin ardından Türk Lirası Asya borsalarında yüzde 1’den fazla değer kazandı” ifadelerini kullandı.

Reuters: Türk Lirası Asya borsalarında yüzde 1’den fazla değer kazandı

BBC TÜRKÇE: BAKANLIK YETKİLİLERİ DOĞRULADI

BBC Türkçe’ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak’ın istifasının doğru olduğunu açıkladı.

NE ONAYLANDI NE İNKAR EDİLDİ

Bloomberg’in Albayrak’ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

KASIM AYINDA YAPILAN PAYLAŞIMLAR KALDIRILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından Kasım ayında yapılan paylaşımlar kaldırıldı. Resmi hesaptaki son paylaşımın 29 Ekim’de yapıldığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi hesabından Kasım ayında yapılan paylaşımlar kaldırıldı

YANDAŞ MEDYAYA SERT TEPKİ

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını saatlerdir görmeyen yandaş medyaya tepki gösterdi. Demirtaş, “Aradan saatler geçmiş ve Ana TV kanallarında en ufak bir haber geçmiyor.” paylaşımında bulundu.

AVRUPA BASININDA GENİŞ YER BULDU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası Avrupa medyasında geniş yer buldu. Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Fransa gazeteleri ve haber siteleri istifayı duyurmaya başladı.

Berat Albayrak’ın istifası Avrupa basınında geniş yer buldu

YANDAŞ GAZETE HABER YAPTI, SONRA SİLDİ

Yandaş gazetelerden Yeni Şafak’ın İngilizce Twitter hesabından ise Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin paylaşım yapıldı. Gazetenin İngilizce versiyonundaki haberde, konuyla ilgili detayların geleceği kaydedildi.

Ancak Yeni Şafak, daha sonra yaptığı bu haberi sildi.

5 YILDA İKİ BAKANLIK GÖREVİ

Berat Albayrak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti.

2017 Anayasa referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükûmette Hazine ve Maliye Bakanı oldu.