Berat Albayrak’ın istifası sonra ilk tepkiler: Naci Ağbal işaret fişeğiydi

Yayın tarihi: 8 Kasım 2020 Pazar 8:31 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar 11:02 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan istifa açıklaması sonrası siyasilerden ve gazetecilerden ilk açıklamalar geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin.” ifadesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla istifa ettiği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti!

Albayrak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullandı.

‘BİR YOL AYRIMINDASIN SAYIN ERDOĞAN’

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Akşener, ” Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan…” paylaşımında bulundu.

İNCE’DEN AÇIKLAMA

Albayrak’ın istifa haberiyle ilgili siyasilerden de ilk açıklamalar geldi. Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi batıranların sağlık sorunu gerekçesiyle instagram üzerinden istifa ettiği günlere şahitlik ediyoruz. Yetmez ama Evet. Sıra sende!” ifadelerini kullandı.

‘NACİ AĞBAL İŞARET FİŞEĞİYDİ’

Ekonomist Emin Çapa, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasının ardından, “Naci Ağbal’ın atanması işaret fişeğiydi. Sayın Albayrak ile Sayın Ağbal arasındaki meşhur kavga sonrası bu atama çok önemli göstergeydi. 25 Ekim AKP Malatya Kongresi’nde perde arkasında yaşananlar son nokta oldu” yorumunu yaptı.

‘ASLA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklamasının ardından AKP’li Mehmet Metiner çarpıcı bir açıklamada bulundu. Metiner, “Vakti geldiğinde söyleyecek başka sözümüz olur elbet” paylaşımında bulundu.

AKP’li Metiner’den Berat Albayrak’ın istifası sonrası zehir zemberek sözler

‘TEK ADAM REJİMİNİN KAPRİSLERİ’

Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin CHP’den ilk açıklamayı Faik Öztrak verdi. Öztrak, istifanın biçime dönük eleştiri yaptı ve “Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil” dedi.

‘DOĞRU OLDUĞUNU ÖĞRENDİM’

Gazeteci Murat Ağırel, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımda bulundu. Ağırel, “Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim” dedi.

‘ERDOĞAN’IN İSTEĞİ İLE OLMUŞ’

Gazeteci Levent Gültekin de yaptığı paylaşımda olayı soruşturduğunu ve doğruluğunu teyit ettiğini belirtti.

YANDAŞ KÜTAHYALI DA AÇIKLAMA YAPTI

Yandaş Güneş Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.