Belçika’da iki İsveçli’yi katleden zanlı etkisiz hale getirildi

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 11:14 am - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 1:05 pm

Brüksel‘de 2 İsveç vatandaşını öldüren katil zanlısı Abdesalem Lassoued’in polis tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveçli’yi rastgele açtığı ateşle öldüren katil zanlısı Abdesalem Lassoued’in vurularak yakalandığı açıklandı.

Basında yer alan bilgilere göre, zanlı, Verboekhoven Meydanı civarında bir kafede görüldü ve kullandığı silahla yakalandı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, kenti kana bulayan teröristin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir kafede etkisiz hale getirilen zanlının yanında pazartesi akşamı gerçekleşen saldırıda kullanılan silahın aynısının bulunduğunu belirtti.

ÖLÜMÜ DOĞRULANDI

Belçika Ulusal Kriz Merkezi bugün yaptığı açıklamada “Federal Savcılık dün gece meydana gelen silahlı saldırının failinin kimliğinin tespit edildiğini ve hayatını kaybettiğini doğruladı” denildi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise “Önceliğimiz kurbanların ailelerine gerekli desteği sağlamaktır. Şu anda İsveçli futbol taraftarlarının evlerine güvenli bir şekilde dönebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

TEYAKKUZ HALİ SÜRÜYOR

Saldırıdan sonra ilan edilen en yüksek seviyeli kod uyarınca tüm güvenlik güçlerinin teyakkuz hali sürerken, İsveçli diplomatlar başta olmak üzere potansiyel tehdit altındaki kişilere yönelik gözetim artırıldı.

2 İSVEÇLİYİ ÖLDÜRDÜ

Dün akşam kent merkezinde EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımları arasındaki müsabakanın oynandığı stadyuma 5 kilometre mesafede bir kişi rastgele ateş açarak 2 İsveçliyi öldürmüştü.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de silahlı saldırı: 2 ölü