Belçika’nın başkenti Brüksel’de silahlı saldırı: 2 ölü

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 10:53 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 2:13 am

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen silahlı saldırıda, Belçika – İsveç Euro 2024 mücadelesini izlemek için gelen 2 İsveçli turist öldürüldü. Saldırı nedeniyle mücadele iptal edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı’ndaki bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı. Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü. Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu bildirildi. Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

Adana’da mağazaya silahlı saldırı! Patron öldü çalışan yaralı

SALDIRGAN OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR KİŞİ KENDİNİ IŞİD ÜYESİ OLARAK TANITTI

Kendini saldırgan olarak tanıtan bir kişi sosyal medyada yayınladığı videoda, kendisini Abdesalem Al Guilani olarak tanıtarak, terör örgütü IŞİD üyesi olduğunu belirtti. Guilani, 3 İsveçliyi öldürdüğünü ifade etti.

MAÇ İPTAL EDİLDİ

UEFA ‘dan yapılan açıklamada ise “Bu akşam Brüksel’de meydana gelen şüpheli terör saldırısının ardından, iki takım ve yerel polis yetkilileriyle yapılan istişarelerin ardından, Belçika ile İsveç arasındaki UEFA Euro 2024 eleme maçının iptal edilmesine karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

TEHLİKE KODU YÜKSELTİLDİ

Saldırı sonrası Brüksel’de tehlike seviyesi en yüksek seviye olan 4’e çıkarılırken, ülkenin diğer yerlerinde seviye 3 olarak belirlendi. Federal Savcılığın olayı terör saldırısı olarak değerlendirerek, operasyon başlattığı öğrenildi. Zanlı henüz yakalanmadı.

BELÇİKA BAŞBAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajında, olayları Federal Kriz Merkezinden takip ettiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olma çağrısı yaptı. İsveçli mevkidaşına başsağlığı dilediğini bildiren de Croo, “Terörle mücadelemiz ortak.” ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Teröre karşı birlikteyiz.” mesajını paylaştı. (İHA, AA)