Behzat Ç.’den ‘Rejim değişti’ göndermesi

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:49 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:49 pm

Altı yıl aradan sonra ekranlara dönen Behzat Ç.:Bir Ankara Polisiyesi’nde bu kez de rejim değişikliğine gönderme yapıldı. 6. bölüm fragmanında Ercüment Çözer isimli karakter, “Rejim değişti” ifadesini kullandı.

Blu Tv’de ekranlara döndüğü fragmanda, Melih Gökçek’e ve dinozorlara gönderme yapan Behzat Ç., bu kez de, rejim değişikliğine dair bir replik kullandı.

Behzat Ç.’de ’31 Mart’ göndermesi: Ekip dağıldı, Melih Gökçek bile gitti…

Devletle olan ilişkileri sayesinde büyük ihaleleri yöneten iş insanı Ercüment Çözer isimli karakterin, devlette görevli olduğu düşünülen bir kişiyle olan diyalogunda “Sistem mi? Rejim değişti” ifadeleri, fragmana damga vurdu.

Behzat Ç, 1985 yılında Polis Akademisi’nden mezun olmuş, cinayet bürosunda görev yapmakta olan bir polistir. Hizmet verdiği süre içerisinde almış olduğu cezalar nedeniyle hep başkomiser olarak kalmıştır. Ekibinde yer alan diğer polislerle beraber Ankara’da yaşanan cinayet olaylarını çözmeye çalışmaktadır.

Behzat’ın makam odasındaki masasında isimliği ancak soyadının ilk harfi olan Ç harfine kadar görülebilir. Gerisinin üzerine yapışık Gençlerbirliği rozeti bulunur. Ayrıca Berna’nın mezarı, telefon rehber kayıtları, imzalarda da Ç.’nin gerisi görülmez. İmza atarken, isim yazarken bir aksilik olur (kalem biter vb…). Herhangi bir evrakta soyadı buzlanır. Dizide ise soyadının bahsi geçmemiştir.

Yazar Emrah Serbes’in dostu olduğu bilinen Murat Uyurkulak’a göre, şair Ayhan’a, babasının ismi olan Behzat Çağlar’dan dolayı bir saygı duruşudur.