Beatles’ın son şarkısı 45 yıl sonra çıkıyor

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 1:41 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 1:41 pm

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu The Beatles’ın hazırlığının tamamlanması 45 yıl süren ‘Now and Then’ isimli şarkısı bugün dinleyiciyle buluşacak.

The Beatles, “son şarkısı” olarak ilan edilen, 1978’de John Lennon tarafından yazılan ‘Now and Then’ isimli şarkı bugün yayınlanacak.

Bu parça Lennon, McCartney, Harrison ve Starr’a atfedilen son şarkı olacak.

Parçanın kayıt süreci hakkında konuşan Paul McCartney, “Oldukça duygusal. Ve hepimiz üzerinde çalıyoruz, bu gerçek bir Beatles kaydı. 2023 yılında hala Beatles müziği üzerinde çalışıyor olmak ve insanların duymadığı yeni bir şarkı yayınlamak üzere olmak, bence heyecan verici bir şey” demişti.

Ringo Star ise “Onu odaya geri getirmeye en çok yaklaştığımız andı, bu yüzden hepimiz için çok duygusaldı. Sanki John oradaymış gibiydi” diye konuşmuştu.

NASIL DİNLENEBİLECEK?

Şarkı ilk olarak BBC 6 Music radyosunda bugün yerel saatle 14:00’te (TSİ 17:00) çalınacak. Eşzamanlı olarak Spotify, Apple Music ve Amazon Prime Music gibi uygulamalardan da dinlenebilecek.
CD, plak ve kaset satışları ise Cuma başlayacak.

10 Kasım’da satışa çıkacak, Beatles’ın en iyi şarkılarının derlendiği eski Red ve Blue albümlerinin yeni versiyonlarında da bu şarkı yer alacak.