Başsavcılık KPSS ile ilgili soruşturma başlattı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 8:31 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 8:44 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘kopya soru’ skandalıyla gündemde olan KPSS ile soruşturma başlattı. DDK’nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma savcılık ve DDK tarafından yürütülecek.

Yargı, Yediiklim Yayınları’nın deneme kitaplarında sorulan onlarca sorunun 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddiasına ilişkin sonunda devreye girdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmanın savcılık ve DDK tarafından koordineli şekilde yürütüleceği öğrenildi.

Devlet Denetleme Kurulu’ndan KPSS soru sızdırma iddiaları ile ilgili suç duyurusu

KPSS skandalı! ÖSYM Başkanı görevden alındı

NE OLMUŞTU?

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü iki oturum olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan sorular tartışma yarattı.

Sabah saatlerinde yapılan genel kültür-genel yetenek oturumunda tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında adaylara yöneltilen soruların birçoğunun, Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorular olduğu iddia edildi.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Yetkili “Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayınevleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ÖSYM’nin KPSS ile Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) DA KPSS’deki iddialara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu, DDK müfettişlerinin KPSS iddialarını incelemek üzere ÖSYM merkezine gittiği günün akşamı geldi. YÖK’ten de iddialara ilişkin inceleme başlattı.

Bir skandal daha! “KPSS soruları internette bin dolara satıldı mı?”

Siyasilerden KPSS’deki ‘tesadüf’e tepki yağdı

KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu