ÖSYM ‘asılsız’ dedi, Erdoğan inceleme talimatı verdi

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 8:19 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 10:00 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘kopya soru’ skandalıyla gündemde olan KPSS sınavı için Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi. ÖSYM iddialara ‘asılsız’ derken, yayınevi TELE1’e ‘tesadüf’ açıklamasını yapmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan soruların birçoğunun Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarından aynen alındığı iddiasıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur” denildi.

‘TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLECEK, GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILACAK’

Erdoğan daha sonra Twitter hesabından konuyla ilgili “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise Dijital Yayıncı Adem Metan’a yaptığı açıklamada, “KPSS konusunda ilk izlenimlerde problemli durumun varlığını gördük. Kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÖSYM ‘İDDİALAR ASILSIZ’ DEMİŞTİ

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulunmuştu.

KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu

YAYINEVİ: BAŞKA YAYINEVLERİ DE TUTTURUYOR

TELE1’e konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Yetkili “Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayınevleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” ifadesini kullanmıştı.

KPSS’de skandal! CHP’li Kaya: FETÖ’de yok bu sorular nereden çıktı