KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 2:40 pm

Özel Haber: Barış Önal

KPSS’de ÖSYM ile bazı soruları denk gelen Yediiklim Yayınevi TELE1’e açıklama yaptı. Yayınevi ÖSYM‘nin aksine bazı soruların aynı olduğunu söyledi.

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edilmişti.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken  ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulundu.

KPSS’de yaşanan kopya soru skandalının ardından ÖSYM Yaptığı açıklamada sınavın güvenli bir şekilde yapıldığı ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi. TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ dedi.

FETÖ gitti uygulamaları sürüyor! KPSS’de sorular verildi iddiası

YEDİİKLİM YAYINEVİ TELE1’E KONUŞTU

Konu ile ilgili TELE1’in ulaştığı Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

TELE1’e konuşan yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu.Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

KPSS’de skandal! CHP’li Kaya: FETÖ’de yok bu sorular nereden çıktı

AYNI OLDUĞI İDDİA EDİLEN SORULAR

“KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAK”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, kopya soru skandalının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiklerini belirterek, “KPSS iddialarıyla ilgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdim. Parti yetkilerine derhal ÖSYM ile görüşmeleri talimatı verildi. Olayın diğer muhatabı #Yediİklim yayınevi telefonlarımıza çıkmıyor. Bu yapılan kimsenin yanına kar kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 

“DEFTERİ KABARIK”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KPSS’deki kopya soru skandalıyla ilgili geçmiş yıllarda FETÖ’nün çaldığı sorulara gönderme yaparak, “Milyonlarca insanın kaderini bağladığı KPSS’de, çoğu sorunun bir yayınevinin kaleminden çıktığı görüldü. Sorulara sahip çıkamama konusunda defteri kabarık olan AKP yine bir skandala imza atarak vatandaşın emeklerine yazık etti. Ayıp ve günah size bir şey ifade etmiyor mu?” paylaşımını yaptı.