KPSS skandalı! ÖSYM Başkanı görevden alındı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:29 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 1:03 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS’deki soru skandalının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden aldı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan soruların birçoğunun Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarından aynen alındığı iddiasının ardından inceleme talimatı veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün’ü de görevden aldı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Prof. Dr. Halis Aygün, 8 Ağustos 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şu anki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yerine ÖSYM başkanı olarak atanmıştı.

ÖSYM ‘asılsız’ dedi, Erdoğan inceleme talimatı verdi

NE OLMUŞTU?

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edildi.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulundu.

KPSS’de yaşanan kopya soru skandalının ardından ÖSYM Yaptığı açıklamada sınavın güvenli bir şekilde yapıldığı ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi. TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ dedi.

KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968’de Giresun Şebinkarahisar’da doğdu. 1989’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, yüksek lisansını 1992’de aynı üniversitede tamamladı. Doktorasını 1997’de London City University’de tamamlayan, 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olan Halis Aygün, Kocaeli 1998’de Üniversitesi’nde yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

Siyasilerden KPSS’deki ‘tesadüf’e tepki yağdı

Yediiklim Yayınevi yabancılara sınav için kitapçık ihalesi almış