Başarır: Adalet bakanı bir ‘keşke’ ile tüm meseleyi çözdü

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 1:15 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 1:15 pm

TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile tartışan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bozdağ’ın FETÖ lideri Fetullah Gülen ile sözlerini hatırlatarak, “Bu ülkenin Adalet Bakanı bir “keşke” ile tüm meseleyi çözdü” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ‘duruşma hakimlerine alenen hakaret’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından hakkında fezleke düzenlenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a ‘yalan söylüyorsun’ demesi üzerine tartışma çıktı.

Başarır tartışma anlarını sosyal medya hesabından, “Adalet Bakanlığı Bütçesi’nde Bakan Bekir Bozdağ’ın yüzüne sordum! Sizin, FETÖ’yü övme, bir dönem onunla yürüme ve onu mecliste savunma hakkınız mı var? Siz, adalet bakanıysanız önce bir geçmişteki konuşmalarınıza bakın! Size niye bir fezleke gelmiyor. Böyle adalet olmaz!” notuyla paylaştı.

“BEKİR BOZDAĞ’A SÖZLERİNİ HATIRLATTIM”

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bozdağ ile gerginlik yaşayan Başarır, sosyal medya hesabından Bozdağ’ın FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ilgili konuşmalarını paylaştı.

Başarır paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir” diyen Bekir Bozdağ’a bu sözlerini hatırlattım.
Verdiği cevap “O sözler o dönemde söylenmiş sözler, keşke söylememiş olsaydım” oldu.
Bu ülkenin Adalet Bakanı bir “keşke” ile tüm meseleyi çözdü!”