Barış Pehlivan hakkında yeni soruşturma

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 3:23 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 3:38 pm

Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan hakkında ‘Katilleri açıklıyorum’ başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Silivri Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan hakkında “iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, nitelikli hakaret” suçlamalarıyla yeni bir soruşturma başlatıldı.

Pehlivan hakkındaki soruşturmaya gerekçe olarak, Cumhuriyet gazetesinde 22 Eylül’de yazdığı ‘Katilleri açıklıyorum’ başlıklı yazısı gösterildi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre soruşturmanın şikayetçisi eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman.

Merdan Yanardağ’dan ‘Gezi Davası kararı ve Anayasa’ mesajı!

İFADE VERDİ: ‘GAZETECİLİK GÖREVİ’

Pehlivan soruşturma kapsamında bugün Silivri Açık Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı’na ifade verdi. Pehlivan, bir gazeteci olarak Ankara’da işlenmiş bir cinayet dosyasının kapatılmasına karşı çıktığını, bunun da gazetecilik görevi olduğunu söyledi.

Yazısında 2018’de işlenen Kalegaz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan cinayetini hatırlatan Pehlivan “Devletin zirvesi olanları biliyordu. O dönem Ankara kulislerinde Başsavcı Kocaman’ın görevden alındığı konuşuldu” ifadesini kullanmıştı.

Barış Pehlivan: Can güvenliğimin olmayacağını bilecek deneyimdeyim