Merdan Yanardağ’dan ‘Gezi Davası kararı ve Anayasa’ mesajı!

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 12:50 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 2:06 pm

CHP’li Enis Berberoğlu, ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri bağlamından koparılan ve montaj kumpasıyla hedef gösterildikten sonra tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Berberoğlu, görüşme sonrası Yanardağ’ın mesajını okudu. Yanardağ, Yargıtay’ın Gezi kararıyla ilgili “Artık totaliter bir rejime sürüklendiğinin en önemli işaretlerinden biridir bu karar. Yeni Anayasa diye anılan metnin de eksenini belirleyecek noktadadır. Bu Anayasa’ya karşı çıkmak her yurttaşın görevidir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Silivri Cezaevinde TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Gezi tutukluları Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Berberoğlu; Yanardağ, Atalay ve Kahraman’ın mesajlarını paylaştı.

YANARDAĞ’DAN GEZİ DAVASI VE ANAYASA MESAJI

Berberoğlu ile görüşen Merdan Yanardağ, Gezi Davası’nda çıkan karara tepki göstererek, iktidarın yeni Anayasa mesajlarıyla ilgili de mesaj verdi.

Yanardağ’ın mesajı şöyle:

“Rejimin artık totaliter bir rejime sürüklendiğinin en önemli işaretlerinden biridir bu karar. Yeni Anayasa diye anılan metnin de eksenini belirleyecek noktadadır. Bu Anayasa’ya karşı çıkmak her yurttaşın görevidir. Gezi hükümlüleri ve mağdurlarına bu yapılan muamele Mussolini ceza yasası peşin infaz anlayışıyla ancak açıklanabilir.”

EHP’den Merdan Yanardağ ve tutuklu gazeteciler için panel

TAYFUN KAHRAMAN: KARARA KARŞI ÇIKILMAZSA MEMLEKETİN EVLATLARI SUÇSUZ YERE ZİNDANLARDA YATACAK

Berberoğlu, Gezi hükümlüsü Tayfun Kahraman’ı ziyaretiyle ilgili, “Tayfun Kahraman’ın eşi ve kızıyla tesadüfen giriş sırasında karşılaştık. Konuştuk, acılarımızı paylaştık. Tayfun’u sordum. ‘Benden daha iyi’ dedi. Toparlamış kendini” ifadelerini kullandı.

Gezi Direnişi davasında cezası onanan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman: Çığlık atmak istiyoruz!

Kahraman’ın mesajı şu şekilde:

‘Hukuk ayaklar altında. Bu karar sadece bize değil Türk milletine de tehdittir. Hukuka aykırı bu karara herkesin ses çıkarmasını beklemek gerekiyor. Aksi halde bu memleketin suçsuz evlatları zindanlarda boşu boşuna yatacak. Biz güçlüyüz ve kötülüğü mutkala yeneceğiz.”

BERBEROĞLU CAN ATALAY’LA GÖRÜŞTÜ

Halkın oylarıyla Meclis’e girmeye hak kazanan ancak hukuksuz bir biçimde Silivri Cezaevi’nde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay da Gezi Davası’nda çıkan kararla ilgili mesajını Berbeoğlu ile paylaştı.

Berberoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Can Atalay, biraz benim de aslında dahil olduğum bir hukuk sürecinin çiğnenmesi neticesinde hala içeride. Yargıtay kararında beni emsal gösterdi. Ancak kararla birlikte milletvekili olduğumu kabul etti. Anayasa 83’e 3’e göre beni serbest bıraktılar. Karar da Meclis’e bırakıldı. Can’da bunu yapmamaları inanılır gibi değil. Kendin içtihad olarak kabul ettiğin bir kararı çiğniyorsun.”

Gezi Direnişi davasında Yargıtay kararını verdi! Osman Kavala ve Can Atalay’a verilen cezalar onandı

CAN ATALAY: HERKESİN BU ADALETSİZLİĞE KARŞI DURMASINI BEKLİYORUM

Can Atalay’ın mesajı şöyle:

‘Dünyaya aynı gözle bakmak zorunda değiliz. Bu denli adaletsizlik sadece devleti değil toplumu da çürütüyor. Bu sebeple de sadece bizim gibi düşününlerin değil AKP’lilerin, MHP’lilerin, Yeniden Refah Partililerinin ne düşündüğünü duymak, yüksek sesle söylemelerini istiyorum. Ve herkesin bu adaletsizliğe karşı durmasını bekliyorum.’

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay’ın da arasında olduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onadı, 3 sanık hakkındaki hükümler bozuldu. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.