Bakan Yanık’tan Soylu’yu kızdıracak LGBTİ+ savunması

Yayın tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma 9:39 am - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 9:39 am

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da “LGBTİ+ karşıtlığı” adı altında buluşan grubun mitingi hakkında konuşurken, nefret söylemini yanlış bulduğunu ifade etti ve “Devletin, her insanın, her vatandaşın temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü var” dedi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında Bakan Yanık’ın İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ karşıtı eylemi hakkındaki görüşlerine yer verdi.

Yanık, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümetimizin değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Ancak devletin ve hükümetin, her vatandaşın temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü bulunuyor.

Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz.

NEFRET SÖYLEMİ KABUL EDİLEMEZ

Yıllar önce ‘E-5 Sendromu’ olarak adlandırılan, karınları deşilerek yol kenarına atılan transları hatırlayın. Bunlar yaşanmamalı. Yanlış, günah görebilirsiniz hatta aykırı bulabilirsiniz. Nefret söylemi, kime karşı olursa olsun kabul edilemez. Çünkü nefret söylemi ile yaşam hakkını engellersiniz.

Bir kişi kaos yaratmak için, olmadık bir harekette bulunsa kim verecek bunun hesabını?

Hükümetin hiçbir vatandaşından vazgeçme lüksü de hakkı da yoktur.”

Gülşen konserde LGBTIQ+ bayrağı açtı

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da gerici bir grup LGBTİ+ karşıtı mitingde bir araya geldi. Nefret söylemlerinin dillendirildiği mitingde şeriat sloganı atan grup Taliban bayrağı açarak yürüdü.

“LGBTİ+ hakları insan haklarıdır” görüşüyle, yürüyüşe tepki yağdı.

LGBTI+ bireyleri hedef gösteren yürüyüşe sanat dünyasından tepki