İstanbul’da LGBT’lileri hedef alan miting

Yayın tarihi: 18 Eylül 2022 Pazar 5:29 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2022 Pazar 8:51 pm

Onur yürüyüşleri yıllardır engellenirken, bugün yüzlerce kişi LGBTİ‘lere karşı ‘nefret gösterisi’ düzenledi. İstanbul Valiliği’nin etkinliğe izin vermesi tepkilere neden oldu.

‘Muhafazakârlık’ iddiasıyla iktidarda bulunan AKP ve çevresinin uzun yıllardır baskı uyguladığı LGBTİ+’lere karşı nefret gösterilerine bugün yenisi eklendi. İçlerinde tarikatların da olduğu birçok grup, ‘Büyük Aile Yürüyüşü’ adı altında saat 14:30’da Saraçhane Parkı’nda toplandı.

Yürüyüş için Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bir video hazırlanmış; söz konusu mitingin duyurusu yapılarak ‘dijital çağda LGBTİ+ propagandasının Türkiye’yi ve dünyayı saran bir virüs’ olduğu ileri sürülmüştü; ayrıca “Cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile kurumunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere ‘dur’ demek istiyorsan, ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” gibi ifadelere yer verilmişti.

Açıkça nefret söylemi barındıran ve LGBTİ+’lerin özgürlüklerini kısıtlama propagandası yapılan video, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet sitesinde ‘kamu spotları’ bölümüne konmuştu.

RTÜK gericilerin hazırladığı LGBTİ karşıtı propaganda videosunu kamu spotu olarak kanallara gönderdi

TEKBİR GETİRDİLER

Gök kuşağı bayraklarının ayaklar altına alındığına dair görüntülerin paylaşıldığı mitingde LGBTİ+ kimliği, gericiler tarafından ‘dayatma’ olarak nitelendirildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Elif Eskin, “Türk sanatçısına yakışan tek bayrak Türk bayrağıdır” sözleriyle konserlerinde LGBTİ+ bayrağı açan sanatçılara tepki gösterdi. Konuşmalar sırasında kalabalıktan tekbir getirenler oldu.

VATAN PARTİSİ’NDEN DESTEK

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, konuşmasında “LGBTİ dayatmasını topraklarımızdan kovacağız” ifadesini kullandı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, “15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı nasıl direnseydik bu kültürel, yozlaşmış saldırıya karşı da birlik olup direneceğiz. Üniversitelerde LGBTİ kulüpleri açacaklarmış, üniversitelerde LGBTİ dayatmasına izin vermeyeceğiz. O kulüpleri kapatacağız. Kadın ve erkek cinsiyetleri vardır” görüşünü dile getirdi.

LGBTİ+’ları hedef alan miting için iptal başvurusu: Ayrımcılık ve nefretin beslendiği yer

TUĞÇE KAZAZ DA KONUŞTU

Defalarca din değiştiren ve son dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler yağdıran eski manken Tuğçe Kazaz da mitingde konuşma yaptı. Kazaz konuşmasında “Dünya ahir zamandan geçiyor. Artık Müslüman için sadece ibadet etme dönemi değil, artık uyanma, harekete geçme, duasında, kınamasında, savaşma zamanıdır. Bugün savaşılan unsurlarından bir tanesi için bugün toplandık. LGBTİ lobilerine karşı savaşmak için. LGBTİ bireyleri ve tercihlerini hedef almayacağız. Biz kılavuzumuzu Kuran’ı Kerim’den alıyoruz” dedi.

MÜZİK GERGİNLİĞİ

‘Büyük Aile Yürüyüşü’ konser alanında bazı gericilerin şarkı söylenmesine “Gitar dinlemeye mi geldik buraya? Ayıp ya kardeşim siz de hepiniz sessizsiniz. Ey ümmeti Muhammed bunları susturun” diyerek tepki gösterdi. Yürüyüşteki gergin anlar tepkili gerici susturularak yatıştırıldı.