Bakan Varank Yap İşlet Devretleri lütuf gibi sundu!

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 9:43 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:22 pm

AKP’li Bakan Mustafa Varank, katıldığı bir konuşmada devletin kasasında kar delik oluşturan Yap İşlet Devret projeleri halka bir lütuf gibi sundu. Varank, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü olmadan İstanbul’da yaşanmayacağını iddia etti. 

AKP’li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, IFCO – İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı açılışına katılarak konuşma yaptı. Bakan Varank, yurttaşların vergileri ile ödeme garantisi verilen Yap İşlet Devret projelerini lütufmuş gibi anlattı. Varank, şunları sarf etti:

“Biz yatırımları yıllardır ihmal edilen altyapılar için yaptı. Biz Marmaray’ı inşa ettik, Avrasya Tüneli’ni inşa ettik, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa ettik. Hadi düşünelim bu üç tane yatırım kapansa bugün İstanbul’da yaşayabilir misiniz? Yaşayamazsınız”

“CEPLERİNDEN YAPMIŞLAR GİBİ DAVRANIYORLAR”

Eğitimci yazar Can Gürses, Twitter hesabından Varank’a tepki gösterdi. Gürses, halkın vergileri yapılan yatırımları kendi ceplerinden yapılmış gibi göstermelerinin ‘muhteşem’ olduğunu dile getirdi. Gürses şunları ifade etti:

“Halkın ödediği vergilerle yapmakla görevli oldukları yatırımları sanki kendi ceplerinden yapmış gibi davranmaları gerçekten muhteşem :)”

Erdoğan hayat pahalılığını itiraf etti Bakan Varank dile geldi: Oldukça sıkıntılı bir dönem