Erdoğan hayat pahalılığını itiraf etti Bakan Varank dile geldi: Oldukça sıkıntılı bir dönem

Yayın tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi 8:44 am - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 10:02 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın hayat pahalılığını kabul etmesinden sonra sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’a geldi. Varank, Türkiye’nin ‘oldukça’ sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kabul etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir reddettiği hayat pahalılığını kabul ederek, “Evet, hayat pahalılığı var”  ifadelerini kullandı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kabul etti. Varank, “Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz…Ama sanayicilerimiz bana emtia fiyatlarındaki artıştan, enerjideki artıştan, lojistik maliyetlerindeki artıştan şikayet etmediler.” dedi.

Bakan Varank, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) düzenlenen “Sanayici ve İş İnsanlarıyla İstişare Toplantısı”na katıldı. Toplantıda konuşan Varank şunları dile getirdi:

“Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, hiç yaşamadığımız bir şekilde hemen kuzeyimizde bir savaşın içerisinde yaşıyoruz. Ama sanayicilerimiz bana emtia fiyatlarındaki artıştan, enerjideki artıştan, lojistik maliyetlerindeki artıştan şikayet etmediler. Sanayicilerimiz bugün bana yer sorunundan şikayet ettiler. Hepsi istisnasız ‘Sayın Bakanım biz yatırım yapmak istiyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin tedarikçi ülke anlamında yakaladığı başarı da biz yatırımlarımızı arttırmak, daha çok üretmek, daha çok kazanmak, ülkemize daha çok kazandırmak istiyoruz’ dediler. Bir Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak daha mutlu bir dönem olamaz. Gerçekten insanların yatırım yaparken sadece alana ihtiyaç duydukları bir takım bürokratik sorunları dile getirdikleri bir dönemden geçiyoruz.”

 

Erdoğan’a göre hayat pahalılığı “günübirlik”