Bakan Selçuk’tan atanamayan öğretmenleri şoke eden açıklama

Yayın tarihi: 5 Mart 2019 Salı 10:25 am - Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı 10:25 am

Atanamayan öğretmen sayısının yarım milyona, atanamadığı için işsizlikten yaşamına son veren insan sayısının 50’yi bulduğu Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a göre, öğretmenin boşta kalması söz konusu değil.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ülke olarak çok öğretmene ihtiyaç olduğunu söyleyip öğretmenin boşta kalmasının da söz konusu olmadığını öne sürdü.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk, anadolu ajansı editör masasının konuğu oldu. Soruları yanıtladı.

Oysa, Eğitim- Sen sendikası 2018 yılında Türkiye’de atanamayan, işsiz öğretmen sayısının 500 bini bulduğunu açıklamıştı.

CHP Milletvekili, Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ali Kaya da, atanamadığı için yaşamından vazgeçen öğretmen sayısının 50’yi bulduğunu gündeme getirmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a göre ise Türkiye’de atanamayan öğretmen sorunu yok. Bakan Ziya Selçuk, atanamayan, işsiz öğretmen sorununun çığ gibi büyüdüğü ülkemizde böyle bir sorun yokmuş gibi açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı editör masasının konuğu olarak soruları yanıtlayan Bakan Selçuk, ülke olarak çok öğretmene ihtiyaç olduğunu söyleyip öğretmenin boşta kalmasının da sözkonusu olmadığını öne sürdü.

Oysa, Eğitim- Sen sendikası 2018 yılında Türkiye’de atanamayan, işsiz öğretmen sayısının 500 bini bulduğunu açıklamıştı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, geçtiğimiz Eylül ayında “Ülkede 117 binden fazla öğretmen açığı bulunduğunu, 400 binden fazla öğretmenin atama beklediğini’ Meclis gündemine taşımıştı.
Bütçe görüşmelerinde de HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, “Her ile, neredeyse her ilçeye eğitim fakültesi açmaya devam ederseniz 300 bin değil, 3 milyon atanamayan öğretmen sorunu olur. Bu sorun bir an önce çözülmelidir.” diye bakanlığı eleştirmişti.