Bakan Koca’dan sakal açıklaması!

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 2:23 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanların sakallı halleri sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devam eden arama kurtarma çalışmaları bitmeden “sakalını kesmenin içinden gelmediğini” söyledi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 11 ilde binlerce bina yıkılırken 42 binden fazla yurttaş hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları 17’inci günde de devam ederken Bakanların deprem bölgesindeki sakallı halleri sosyal medyada tartışmalara neden oldu.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, sakal kesmemesinin bir Anadolu geleneği olduğunu söyleyerek, “Arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor” dedi.

İşte deprem bölgesinde hasar gören hastaneler!

Söyleşinin ilgili kısmı şöyle:

“YASIMIZ DEVAM EDİYOR”

“Hissiyatım şu: 10 binlerce canımızı kaybetmişiz. Şu an, yıkılmış bir hastanemizin ve altında kalan sağlık çalışanlarımızın olduğu, 400’ü geçen hekim ve sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiği bir felaketten bahsediyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Defin işlemi bitmiş değil. Yasımız devam ediyor. Anadolu’da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor, kesemedim.”

Saymaz’ın diğer bakanlarla aralarında konuşup konuşmadığı yönündeki soruya ise Koca, “Hiçbir şekilde aramızda konuşmadık. İki dakikada kesersiniz. Zaman bulunabilirdi. Ben kesemedim arama kurtarma işlemleri bitmeden” yanıtını verdi.