İşte deprem bölgesinde hasar gören hastaneler!

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 1:20 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 1:22 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay Sahra Hastanesinde depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koca, Reyhanlı, İskenderun ve Kırıkhan Devlet Hastaneleri ile Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Üniversite hastanesinde hasar tespit edildiğini hastaların başka hastanelere gönderildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde binlerce bina yıkıldı. Depremde hasar yören devlet hastaneleri tartışılan konulardan olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Reyhanlı, İskenderun ve Kırıkhan Devlet Hastaneleri’nde hafif hasar tespit edildiğini ve kullanılabilir durumda olduğunu söyleyerek söz konusu hastanelerin tahliye edildiğini belirtti. Koca, Adana Çukurova Balcalı Üniversite Hastanesi’nde de orta düzeyde hasar tespit edildiğini söyleyerek hastanenin tahliye edildiğini belirtti.

Koca’nın açıklamaları şöyle:

Hatay’da sonradan meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlere ilişkin açıklama yapan Koca, “Hatay’da 4’ü olay yerinde 2’si hastanede hayatını kaybetti. 562 kişi ise yaralandı.” dedi.

Fuat Oktay’ın deprem açıklamasına tepki yağdı! AKP’nin afet yönetimi!

HASAR GÖREN HASTANELERİ AÇIKLADI

“Unutulmamalı ki iyi niyetlerine rağmen haber kaynakları her zaman sağlıklı olmayabiliyor, haberin dayanağı sağ duyu testinden geçmemiş bir kaygı olabiliyor. Hatay’da yaşanan depremler nedeniyle gündeme getirilen sağlık kurumlarımız hakkındaki bilgileri dile getirmek istiyorum. Reyhanlı, İskenderun B Bloğu, Kırıkhan Devlet Hastaneleri yapılan taramada hafif hasarlı ve kullanılabilir durumdadır. Buna rağmen tahliye edilmiştir.

Tedavisi süren bazı yoğun bakım hastalarımız Ankara, Adana ve Dörtyol hastanelerine tahliye edilmiştir.

Bu hastanelerimiz yakında tam kapasite ile hizmet verecektir. Oluşan hassasiyetleri yine de anlıyorum. Fakat yine de unutulmamalıdır ki yayılan haberler özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızı da endişeye sevk ediyor. Çok dikkatli olmamız gerekmez mi? Zaman demek can demekti. Bahsi geçen konuda ayrı bir başlık açıyorum. Adana Çukurova Üniversite Balcalı Üniversitesi’nde orta düzeyli hasar tespit edilmiştir. Vakit kaybetmeden hastaları diğer hastanelere gönderdik.”