Bakan Koca davet etmişti… Kılıçdaroğlu aşı olacağı tarihi açıkladı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 9:58 am - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 12:14 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sağlık Bakanı aradı ‘tabi’ dedim, ‘gerekirse ben de size refakat ederim’ dedi. Ben de aşı olacağım, zamana henüz karar vermedik bugün yarın olacağım” dedi.

Best FM’de “Sorel Dağıstanlı ile Konuşan Türkiye” programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Koronavirüs aşısı olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile aralarında geçen aşı konuşması hakkında detaylara yer verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘aşı’ için yeni açıklama: Sıramı bekleyeceğim

Kılıçdaroğlu, “Sağlık Bakanı aradı ‘tabi’ dedim, ‘gerekirse ben de size refakat ederim’ dedi. Ben de aşı olacağım, zamana henüz karar vermedik bugün yarın olacağım” dedi.

Çin tarafından geliştirilen Sinovac aşısına ilişkin kaygısı olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Liyakatten bahsediyorum ben. Doktorlar aşı olmamızı söylüyorsa aşı olacağız. Aşı olmak gerekiyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Aşı olunması gerekiyorsa Bilim Kurulu’nun sözcüsü olacaktı kamuoyuna o açıklama yapacaktı. İnsanlarda güvenip gider aşı olacaktı. Kaldı ki 1.5 kişilik aşımız var. Yeni aşıların gelmesi lazım. Kamuoyuna aşı takvimi sunulması lazım. Vatandaşların tedirginliğe kapılmalarına gerek yok. Zaten bu aşı küçük dozda yapılıyor dolayısıyla vücut dirençli hale geliyor koronavirüse karşı.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün koronavirüs aşısını olduktan sonra yaptığı açıklamada, siyasi parti liderlerine de aşı olmaları çağrısında bulunmuştu. Bakan Koca da Meclis’teki siyasi parti liderlerine aşı davetinde bulunduğunu açıklamıştı.

Bakan Koca, kimleri aşıya davet ettiğini açıkladı