Bakan Karaismailoğlu: Uzay vatanda daha çok söz sahibi olacağız

Yayın tarihi: 26 Ekim 2020 Pazartesi 3:56 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 3:56 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Allah’ın izniyle Türksat 5A’yı kasım ayı sonunda, Türksat 5B’yi 2021 yılının ikinci çeyreğinde, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı da 2022 yılında uzaya gönderiyoruz. Böylece ‘uzay vatan’da daha çok söz sahibi olacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak, toplantılara katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Karaismailoğlu, ilk olarak Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Daha sonra esnafı ziyaret eden Karaismailoğlu, kent merkezindeki otelde düzenlenen toplantıya katıldı, açıklama yaptı.

“SADECE YOL, HAVALİMANI YAPMADIK”

Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Sadece yol, havalimanı yapmadık. Uzaydaki haberleşme uydularımızı da artırıyoruz. Allah’ın izniyle Türksat 5A’yı kasım ayı sonunda, Türksat 5B’yi 2021 yılının ikinci çeyreğinde, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı da 2022 yılında uzaya gönderiyoruz. Böylece ‘uzay vatan’da daha çok söz sahibi olacağız” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A uydusunu teslim aldık