Bakan Işıkhan: Türkiye’de aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:05 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:33 pm

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan CHP’nin sorusu üzerine asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğunu belirterek “Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır” dedi.

Türkiye’de vatandaşlar her geçen gün enflasyonun altında ezilirken, kalem kalem her üründe zam uygulanırken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’dan tepki çeken bir açıklama geldi.

TÜRK-İŞ’in verilerine göre 4 kişilik aile için açlık sınırı 13 bin 648 lira, yoksulluk sınırı 44 bin 573 lira iken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a göre Türkiye’de aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılına ait bütçesinin görüşüldüğü, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Bakan Vedat Işıkhan’a açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşların sayısıyla ilgili sorular yöneltti.

Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 45 bin TL’ye dayandı

BAKANDAN ‘ŞAŞIRTICI’ YANIT

Gürer’in “Ülkemizde çalışıp aşırı yoksulluk içinde yaşayan sayısı kaçtır? Açlık sınırı altında kaç çalışan ücretli bulunmaktadır?” sorusuna yazılı yanıt veren Işıkhan, Türkiye’de asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizde, asgari ücret net 11.402,32 TL olup; bu kapsamda çalışıp aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır” dedi.

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Işıkhan’ın Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşın bulunmadığı yönündeki açıklamasının şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan’dan asgari ücretli açıklaması: Sayı abartılıyor