Bakan Dönmez mi, faturalar mı! Hangisi doğru?

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 6:50 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 6:52 pm

Faturalardaki fahiş artışlara yurttaşların isyanı devam ederken, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’den tepki toplayan bir açıklama geldi. Bakan Dönmez, “Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir” dedi.

Elektrik ve doğal gaza gelen zamların faturalara yansımasıyla vatandaşlar zamlı faturalarından dert yanar oldu. Esnaflar kepenk indirdi, ısıtıcılardan ücret alınmaya başlandı… Bununla da iktidara sesini duyuramayan yurttaş, sokaklara dökülerek zamları protesto etti. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’den dikkat çekecek bir açıklama geldi.

“100 LİRALIK FATURANIN 75 LİRASINI HÜKÜMET KARŞILIYOR”

Dönmez, “Vatandaşlarımıza yansıyacak bedelin minimumda kalması için de destek mekanizmalarını hayata geçirdik. 2021’de elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar liralık destekte bulunduk. Bu destek hane başı yaklaşık yıllık 5 bin liradır. Ayrıca akaryakıtta 65 milyar liralık bir ÖTV desteğini de hükümetimiz sağladı. Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir. Örneğin, 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğal gazda ise 100 liralık faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. Bilinmelidir ki küresel emtia ve enerji fiyatları enerjide dışa bağımlı ülkeleri doğrudan etkilemektedir. Fakat hükümetimiz özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın yükünü hafifletecek politikalara devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Halk Ekmek’in doğal gaz faturası 400 binden 3.5 milyona yükseldi