Bahçeli’nin çağrısına Akşener’den kahkahalı yanıt

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2019 Cuma 12:41 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma 5:01 pm

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere MHP’ye geri dönme çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den kahkahalı yanıt vermişti. Akşener’in videolu yanıtına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tepki gösterdi. Yalçın, “İp müdiresinin attığı cevabi tweet, her şeyi ortaya sermektedir. Aslında atılan tweet değil fettan bir kahkahadır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere çağrısına ilişkin, “Bu tarihi davete icabet; aynı ölçüde tarihi, vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. Buna kulak asmayanları tarih de millet de siyaset de yargılayacaktır” ifadesini kullandı. Yalçın, Akşener’in Bahçeli’ye cevabını da eleştirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli’nin çağrısının İYİ Parti saflarında yer alan ancak gönülleri ve fikirleriyle MHP’den kopmamaya direnen kişilere olduğunu belirtti. Yalçın, şu değerlendirmeleri yaptı: “Ne var ki ayrılık ve kopuştan sorumlu olan yetki sahipleri, söz konusu çağrının muhataplarından önce alelacele olumsuz cevaplar vererek selin önünü tıkama telaşına girmişler; parti içinde adeta vicdanları daha başından boğmaya ve Devlet Bahçeli’nin haklı davetine sağduyu ile mukabele edecekleri susturmaya çalışmışlardır.

“BAHÇELİ TAM ZAMANINDA ÇAĞRIDA BULUNDU”

Henüz sağduyusunu yitirmemiş bazı arkadaşlarımızın sonunda dayanamayıp seslerini yükselterek kendilerini zor durumda düşüreceğini hesap eden İP önde gelenleri, CHP’nin eteğinde salladıkları, HDP’nin gölgesinde uyuttukları partinin çözülme sürecine girmesinden kaygılanmaktadır.”

Yalçın, Bahçeli’nin tam zamanında çağrıda bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İp müdiresinin attığı cevabi tweet, her şeyi ortaya sermektedir. Aslında atılan tweet değil fettan bir kahkahadır. İP müdiresinin bu alabildiğine gayriciddi tavrı; İP’in demokratik platformda bir yer edinmek, bir konum sahibi olmak gibi derdinin olmadığını gözler önüne sermektedir.”

Bahçeli’den İYİ Partililere flaş birliktelik çağrısı

Bahçeli’nin bu açıklamasından kısa süre sonraysa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek, “Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli Erdoğan ile görüştü, İyi Parti’ye çağrı yaptı. Meral Akşener’den bomba yanıt

Akşener’in ardından da İYİ Parti’nin resmi hesabından Meral Akşener’în kahkaha attığı bir video paylaşıldı.

İşte Akşener’in o videosu;

PAÇACI’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’nın bu yaklaşımı her şeyden önce ciddiyetten uzaktır…

Bir partinin genel başkanının, kurumsal bir başka partiye, kurultayından iki gün önce böylesine art niyetli bir hamlede bulunması, çaresizlik göstergesidir, ayıptır.

Bugüne kadar mensuplarına “İllet-Zillet”, adına da “İP” diyen Sayın Bahçeli’nin, her zamanki gibi tavır değiştirerek, bu kez “İYİ Partili kardeşlerim” diyerek hitap etmesi, kafa karışıklığının da bir göstergesidir.

Dilinin düzelmiş olması ise Türk demokrasisi açısından sevindirici bir durumdur.

İYİ Parti, hiçbir siyasi partide görülmeyen ölçüde demokratik bir yöntem ve bilinçle, 3 Ağustos Cumartesi günü Kurultay’ını yapacaktır..

Ve kendi partisinde, delegesinin iradesini hiçe sayan, delegesine güvenmeyip, kurultaydan imtina edenlerin, bir başka partinin kurultayını hedef alması hayra alamet değildir.

Türk siyaseti ve muhatabı olan Türk Milleti, ciddiyeti ve dikkati hak etmektedir.

Bu tavır, 50 yıllık bir partinin genel başkanına yakışmaz.

Flaş… ‘Kasım’da seçime hazırlanın..!’

İYİ Parti olarak, milletimizin bu hak ve beklentisine duyduğumuz saygı gereği;

Sayın Bahçeli’yi ciddiyete, Sicili temiz olmak kaydıyla, Türkiye için İYİ bir şeyler yapmak isteyenleri de partimize davet ederiz..

Cihan PAÇACI
İYİ Parti Genel Sekreteri”