Devlet Bahçeli Erdoğan ile görüştü, İyi Parti’ye çağrı yaptı. Meral Akşener’den bomba yanıt

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2019 Perşembe 10:50 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe 11:22 pm

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan ile  dün görüştü; bugün İyi Parti’ye çağrı yaptı. Bahçeli’nin çağrısına Meral Akşener’den bomba yanıt geldi. Sosyal medya bu cevapla yıkıldı.

Dün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmiş, ikili yarım saat süren  bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmenin ardından da AKP’li yetkililerden ziyaretin “güncel siyaset ve dış politika konularının ele alındığı” açıklaması gelmişti.

Erdoğan’dan Bahçeli’nin evine yarım saatlik ziyaret!

O görüşmenin ardından Bahçeli bu akşam sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti’nin kurultay kararına ilişkin flaş çağrı geldi. Bahçeli, “3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir” dedi.

KISA SÜRE SONRA MİSİLLEME YAPTI

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Partilliere yönelik “Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır.” çağrısına bomba yanıt Meral Akşener’den geldi.

Bahçeli’nin bu açıklamasından kısa süre sonraysa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Akşener, ilk mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek, “Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?” ifadelerini kullandı.  Sosyal medya bu cevapla yıkıldı.

Akşener’in ardından da İYİ Parti’nin resmi hesabından Meral Akşener’în kahkaha attığı bir video paylaşıldı.

 

BİR AÇIKLAMA DA PAÇACI’DAN DA

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’nın bu yaklaşımı her şeyden önce ciddiyetten uzaktır…

Bir partinin genel başkanının, kurumsal bir başka partiye, kurultayından iki gün önce böylesine art niyetli bir hamlede bulunması, çaresizlik göstergesidir, ayıptır.

Bugüne kadar mensuplarına “İllet-Zillet”, adına da “İP” diyen Sayın Bahçeli’nin, her zamanki gibi tavır değiştirerek, bu kez “İYİ Partili kardeşlerim” diyerek hitap etmesi, kafa karışıklığının da bir göstergesidir.

Dilinin düzelmiş olması ise Türk demokrasisi açısından sevindirici bir durumdur. İYİ Parti, hiçbir siyasi partide görülmeyen ölçüde demokratik bir yöntem ve bilinçle, 3 Ağustos Cumartesi günü Kurultay’ını yapacaktır..

Ve kendi partisinde, delegesinin iradesini hiçe sayan, delegesine güvenmeyip, kurultaydan imtina edenlerin, bir başka partinin kurultayını hedef alması hayra alamet değildir. Türk siyaseti ve muhatabı olan Türk Milleti, ciddiyeti ve dikkati hak etmektedir. Bu tavır, 50 yıllık bir partinin genel başkanına yakışmaz.

İYİ Parti olarak, milletimizin bu hak ve beklentisine duyduğumuz saygı gereği; Sayın Bahçeli’yi ciddiyete, Sicili temiz olmak kaydıyla, Türkiye için İYİ bir şeyler yapmak isteyenleri de partimize davet ederiz.

Bahçeli’den İYİ Partililere flaş birliktelik çağrısı

İşte Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yönelik o mesajları: