Bahçeli’den ‘OHAL’ çıkışı: Gafilliktir, şuursuzluktur

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 5:24 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 5:46 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “OHAL” iddialarına tepki göstererek “Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur” dedi

Prof. Dr. İzzet Özgenç, geçtiğimiz günlerde ekonomik bunalım nedeniyle OHAL ilan edilebileceğini belirtmişti. Özgenç, yaptığı paylaşımda “Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir” ifadelerini kullanmıştı. Konuya ilişkin siyasilerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL tartışmalarına ilişkin olarak “Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur. Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi esnasında özellikle zillet ittifakı partileri vasıtasıyla sahnelenen ilkesiz, iradesiz ve itibarsız görüntüler milletimizi derinden yaralamıştır. Bu süreçte CHP, HDP, İP ve diğer marjinal partiler arasındaki ilişki, irtibat ve ittifak ziyadesiyle billurlaşmış ve bilenmiştir. TBMM’ni terörize etmek, olay çıkarmak, kavga ve dövüş ringi haline getirmek maksadıyla arkası önü hesaplanmış planlı bir tahrik kampanyası devamlı surette tırmandırılmıştır. Bilhassa CHP ile HDP sözde Kürdistan ortak paydasında buluşmuşlar, Türkiye karşıtlığında birleşmişler, milli irade karşısında tecessüm eden husumet cephesine girmişlerdir. Nitekim TBMM Genel Kurulu’nda demokrasi ayıpları, ahlak kayıpları, akıl tutulmaları, devlete ve millete meydan okuyan küstahlıklar zincirleme şekilde cereyan etmiştir.

Birbiri ardına tetikledikleri skandallarla Gazi Meclisi’mizi sabote eden muhalefet partileri ülkemizin demokratik imajına ve hukuk prestijine zarar vermekle kalmamışlar, bütçe müzakerelerinin saygınlığına da gölge düşürmüşlerdir. TBMM’nin bir asrı aşan şerefli mazisinde böylesi bir karanlık tablo hiç görülmemiş, hiç yaşanmamış, hiç var olmamıştır. Türkiye sahip olduğu beşeri cevher, ekonomik kapasite, diplomatik kabiliyet, tarih ve kültür hazinesi, potansiyel güç ve jeopolitik müktesebatla büyüklüğünü her saha ve zeminde göstermiş bir ülkedir. Hiçbir sorunumuz çaresiz ve çözümsüz değildir. Ancak zillet ittifakının yegane propaganda retoriği yıkım edebiyatıdır. Hayatın olağan akışına, hadiselerin Film şeridi gibi geçişine ne bir yorum, ne bir teklif, ne de sağduyulu ve sorumlu bir fikir getiremeyen bu çürümüş siyaset ittifakı Türkiye’nin en ciddi talihsizliği ve rahatsızlığıdır.”

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Adaylık hakkında da konuşan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı ne kadar heveslense de ne ölçüde heyecanlanıp ikide bir ‘İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım’ dese de çabaları beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabancı güçlere devretmiştir” dedi.

Nesrin Nas’dan TELE1 ekranlarından OHAL çıkışı: Korkarım bu ekonomik kriz nedeniyle…