Bahçeli’den başörtüsü açıklaması! “Hayırlı bir teşebbüs destek vereceğiz”

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 2:32 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 2:32 pm

MHP lideri Bahçeli, “Başörtüsü mevzusunu çözmüş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu konunun sanki çözülmemiş gibi tekrar gündeme taşınması üzücü olmuştur. Hayırlı bir teşebbüs, destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin soularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun çıkışı adından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği başörtüsü yasal düzenlemesine ilişkin konuşan Bahçeli, “Başörtüsü mevzusunu çözmüş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu konunun sanki çözülmemiş gibi tekrar gündeme taşınması üzücü olmuştur. Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER ÖNE ALINACAK MI?

“Seçim tarihi öne alınacak mı” sorusunu da yanıtlayan Bahçeli, “Şu an için Türkiye’nin sorunlarının çok yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alınması tartışması siyaseten malzeme yapılmamalıdır. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye’nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular. Diyelim ki yarın gireceğiz seçimlere 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayları yok. Adaylarının olmadığı yerde gürültü yapmanın manası yok.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu gündeme getirdi, AKP başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği çalışmalarına başladı

Meral Akşener ‘başörtüsü’ sessizliğini bozdu