Kılıçdaroğlu gündeme getirdi, AKP başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği çalışmalarına başladı

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 12:20 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 12:42 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili meclise kanun teklifi vereceklerini duyurması üzerine başlayan ‘anayasa değişikliği’ tartışmasında AKP’den hamle geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatı üzerine Mevzuat Genel Müdürlüğü, başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliği ile ilgili kanun teklifinin teknik çalışmalarına başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün yayınladığı videoda başörtüsü ile ilgili meclise kanun teklifi vereceklerini ve CHP grubunun eksiksiz olarak bu teklifin arkasında duracağını ifade etmiş, teklif Meclis’e sunulmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında “Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalarını süratle hazırlayacaklar” demişti

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısına Erdoğan’dan Anayasa’yı değiştirelim teklifi

BOZDAĞ TALİMATI VERDİ

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi. Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri talimat sonrası teknik çalışmalara başladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Bozdağ tarafından Erdoğan’a sunulması, teklifin daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyor.