Bahçeli için özel yüzük tasarlandı: İşte yüzüğün içinde yazanlar…

Yayın tarihi: 3 Ocak 2019 Perşembe 11:55 am - Güncelleme: 3 Ocak 2019 Perşembe 11:55 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yüzüğünün sağ tarafında kendisine ve ailesine ait özel tuğralar bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, yüzüğün içerisinde Orhun Abideleri’nden Tonyukuk’a ait “Tanrının yardımıyla bu Türk milletinin arasında, düşman askerlerini yürütmedim. Kuyruğu düğümlü düşman atlarını koşturmadım” sözü yer alıyor.

[Haber görseli]

‘GÜMÜŞ KİTABE’

MHP Lideri Bahçeli, 2019’da kendisi için tasarlanan ilk yüzüğü anlattı. Özel bir kutu içerisinde, üzerinde Orhun Abideleri’nden Tonyukuk’a ait olan “Tanrının yardımıyla Türk milletinin arasında, düşman askerlerini yürütmedim. Kuyruğu düğümlü düşman atlarını koşturmadım” yazılı yüzük “Gümüş Kitabe” adını taşıyor. Yüzük, 925 ayar gümüş malzemeden imal edildi.

Yüzüğün üzerine ise 250 adet yüksek kalite zirkon taşı elde mıhlandı. Zirkon taşının eski çağlardan beri ‘bolluk’ getirdiği, ‘kişiyi toplum içinde yükselttiğine’ inanılıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirme, denge baş dönmesi gibi çeşitli hastalıklara da iyi geldiği belirtiliyor. Zirkon’un düşmanlara, düşmanca tavırlara karşı da kalkan vazifesi gördüğü söyleniyor.

İKİ GÜMÜŞ ROZET DE VAR 

Yüzüğün sağ kısmında ise Bahçeli’nin kendisine ve ailesine ait özel tuğralar bulunuyor. Yüzüğün solunda Bahçeli’nin mensubu olduğu ‘Fettahoğlu’ ailesine ait özel tuğra yer alıyor. Yüzüğün sağında ise ‘Bahçeli’ yazıyor. Yüzük kırmızı mine taşı ile de renklendirildi. Yüzüğün üzerinde Türk bayrağı, MHP’nin simgesi olan Üç Hilal ve Orhun Abideleri’nden kısa bir Göktürkçe cümle bulunuyor. Aynı cümlenin günümüz Türkçesi ile yazılmış şekli yüzüğün içinde yer alıyor. Yüzükte Göktürkler döneminde yaşayan Türk devlet adamı Bilge Tonyukuk’a ait “Tanrının yardımıyla bu Türk milletinin arasında, düşman askerlerini yürütmedim. Kuyruğu düğümlü düşman atlarını koşturmadım” sözü işlenmiş.

Yüzüğe takım olarak ise kalkan şeklinde iki adet 925 ayar gümüş rozet yapıldı. Bu rozetler ise bilgisayarlı lazer işleme tekniği ile hazırlandı. Rozetin üzerindeki taşlar da el işçiliği ile mıhlandı. Rozetlerin birine üç hilal ve bozkurt simgeleri, diğerine ise yüzüğün üzerinde de bulunan Orhun Abideleri’nden alınan söz ve Türk bayrağı işlendi.