Bağdat’ta çifte patlama: Ölü ve yaralılar var

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 12:04 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 10:38 am

Irak’ın başkenti Bağdat’ta iki ayrı bombalı saldırı meydana geldi. Saldırıda, 32 kişinin hayatını kaybederken, en az 110 kişinin yaralandığı açıklandı. Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat’taki patlamanın ülkenin istikrarıyla halkın barış ve geleceğini hedef aldığını söyledi.

Irak hükümetine bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tayaran Meydanı’nda intihar saldırısı neticesinde patlama yaşandı. Irak Resmi Haber Ajansı, patlamada 32 kişinin öldüğünü, 110 kişinin yaralandığını bildirdi.

IRAK CUMHURBAŞKANI: HALKIN BARIŞ VE GELECEĞİ HEDEF ALINDI

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağda’taki patlamanın ülkenin istikrarıyla halkın barış ve geleceğini hedef aldığını bildirdi.

Salih, Bağdat’ın merkezi Tayaran Meydanı’nda intihar eylemi sonucu düzenlenen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sivil vatandaşları hedef alan patlamanın zamanlamasına dikkati çeken Salih, “Karanlık odaklar bu iki patlamayla ulusal kazanımları ve halkın barış ve geleceğini hedef almak istedi. Ülkemizin istikrarını hedef alan bu sahte girişimlerin şiddetle karşısında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise henüz bir açıklama yapmadı.

DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA 

Dışişleri Bakanlığı, intihar saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir pazar yerinde bugün düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyor, bu vesileyle, terörle mücadelede dost ve komşumuz Irak’ın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, kardeş Irak halkına ve Hükümetine  başsağlığı diliyoruz” denildi.