Ayşenur Arslan kimdir?

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 1:46 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 1:48 pm

Halk TV’de yayınlanan programında söyledikleri nedeniyle programı yayından kaldırılan ve gözaltına alınan Arslan gündem oldu. Peki Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı? Ayşenur Arslan’ın programı neden kaldırıldı?

Gazeteci Ayşenur Arslan, 1 Ekim’de Ankara’da meydana gelen patlama hakkında söyledikleri nedeniyle gözaltına alında ve Halk TV’de yayınlanan programı kaldırıldı. Peki Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur Arslan neden gözaltında?  Arslan’ın programı neden kalktı?

AYŞENUR ARSLAN KİMDİR?

Aslen Aydınlı olan  Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde doğdu. 1972 yılında İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe, 1974 yılında TRT’de muhabir olarak başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesi’nde haber müdürü olduktan iki sene sonra istifa etti. Üç ay sonra Nokta Dergisi’nde çalışmaya başladı. Burada üç yıl çalıştıktan sonra Söz Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Buradan da 49 gün sonra ayrıldı.

Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu ve Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde bir sene çalıştı, Star TV’de ve Ali Kırca ile birlikte ATV’de çalıştı. 8 yılın ardından tekrar Star TV’de çalışmaya başladı. Ali Kırca, Mehmet Ali Birand gibi isimlerle çalışan Arslan, CNN Turk’te “Medya Mahallesi” isimli programını yapmaya başladı.

Aslan son olarak Halk TV’de “Medya Mahallesi” programını yapmaktaydı.

KİTAPLARI

Ateşten Gömlek – 2016

Annemin Yelkeni Olsa Binse de Gelse – 2018

Darbenin Lütfu – 2017

RTÜK inceleme başlatmıştı! Halk TV Ayşenur Arslan’ın programını kaldırdı

ARSLAN’IN HALK TV’DEKİ PROGRAMI NEDEN KALDIRILDI?

Arslan, Halk TV’deki programda Ankara’daki saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdi. Sözleri sosyal medyada gündem yarattı. RTÜK, Arslan ve Halk TV hakkında inceleme başlatmıştı. Arslan’ın Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası, Halk TV söz konusu programı yayından kaldırma kararı aldı.

 ARSLAN NEDEN GÖZALTINDA? NE DEMİŞTİ?

Arslan İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara’da bunu yapmak varken neden Kayseri’de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?”

Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı!

RTÜK Halk TV’ye inceleme başlattı!