Ayşegül Tözeren’in gözaltı nedeni yoksul ailelere yardımmış

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 1:55 pm

Gözaltındaki yazar – hekim Ayşegül Tözeren’in avukatı Erdal Doğan, Tözeren’in bugün İstanbul Adliyesi’ne getirileceğini açıkladı. Arkadaşları, destek için adliye önüne çağırdı.

İstanbul’da 20 Ağustos salı günü evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alınan yazar-hekim-barış aktivisti Ayşegül Tözeren’in gözaltı nedeni yoksul ailelere yardımmış.

Ayşegül Tözeren adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Avukatı Erdal Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Tözeren’in bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirileceğini duyurdu.

Mesajda, “Edebiyatçı ve hekim @aysegultozeren in bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde avukatları huzurunda ifadesi alındı, yarın da savcılığa çıkarılacaktır.” denildi.

Doğan mesajında, Tözeren’in gözaltına alınmasına dair de şu bilgileri paylaştı:

“Bugün, biz avukatları eşliğinde Tözeren’in örgütsel faaliyet kapsamında iki olay üzerinden suç isnadıyla ifadesi alındı. Yarın sabah bu iki olay üzerinden savcı karşısına çıkarılacak. Bu iki olay şöyle.

*Silopi’de çocuklu yoksul ailelere iki kez 100’er lira para yatırmak.

*Bir grup edebiyatçı ile birlikte el ele tutuşarak 2014’te, çatışmalardan mağdur olmuş çocuk ve kadınlara dikkat çekmek ve korunmaya muhtaç bu kesim için sınırların açılması için Urfa’nın Suruç ilçesinde açıklama gerçekleştirmek.”

Arkadaşları adliyeye Çağırdı
Tözeren’in arkadaşları da sosyal medya hesaplarından, #AyşegülTözerenYalnızDeğildir diyerek dayanışma çağrısı yaptı.