Aykut Erdoğdu’dan Soylu’ya: Zulmünüz batsın… Elbet birgün hesap vereceksiniz

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 8:10 am - Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 8:10 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya eleştirel paylaşımlarda bulunduğu için hakkında ev hapsi kararı verilen ve polis kardeşi Ardahan’a sürülen Erdal Yılmaz’ın, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören babası, Hüdayim Yılmaz, dün hayatını kaybetti. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Zulmünüz batsın… Elbet birgün hesap vereceksiniz” paylaşımında bulundu.

Sosyal medyada “Maske” adlı hesabın kullanıcısı olan Erdal Yılmaz hakkında, hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Samanyolu TV’de konuşmalarını alıntılayarak eleştiren tweet’ler attığı için “hakaretten” soruşturma açıldığı, Yılmaz’ın evinin, kapısı kırılarak PÖH ekiplerince “silahlı terör örgütüne üye olmaktan” gece saatlerinde basıldığı gündeme gelmişti.

Yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan Yılmaz, tweet atmaya devam ettiği iddia edilerek bir ay içinde yeniden gözaltına alınmış, Yılmaz’a bu kez de elektronik kelepçe takılarak ev hapsi verilmişti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, İzmir’deki görevinden alınan polis kardeşinin prostat kanseri olan babasına baktığını, annesinin gözü kornea nakilli olduğu için görme kaybı olduğunu ve ikisinin de kendine tek başına bakamayacak durumda olduğunu belirtmişti.

Tedavi gören 79 yaşındaki baba Hüdayim Yılmaz, polis oğlu Ardahan’a sürüldükten sonra, bakacak kimse olmadığı için kendi rızasıyla tedaviyi yarım bırakarak İzmir’in Şehitler köyüne, eşinin yanına döndü.

‘İKİ EVLADINI GÖREMEDEN’

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre, durumu evde giderek kötüleşen Hüdayim Yılmaz’ın geçen hafta içinde bilinci yarı açık hale geldi ve yemek yiyememeye başladı. Baba Yılmaz, dün sabah 06.00 sularında yaşamını yitirdi. Anne ve baba Yılmaz’ın yanlarında kimse olamadığı için ölüm bilgisini, köydeki bir komşuları 112’ye bildirdi.

Erdal Yılmaz, babasının ardından, “Kardeşim gidince, ‘Annen yalnız, ona bakacak kimse yok’ diyerek köye dönmüştü. Babam öldü, iki evladını göremeden, yapayalnız göçtü, gitti” dedi. Ev hapsindeki Yılmaz, cenaze işlemleri için savcılıktan izin bekliyor.

‘ZULMÜNÜZ BATSIN’

Hüdayim Yılmaz’ın hayatını kaybetmesi sonrası, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erdoğdu, “Zulmünüz batsın… Elbet birgün hesap vereceksiniz…” ifadesinde bulundu.