Ayhan Bilgen’in partisinde görevlendirmeler belli oldu

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 6:17 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 6:17 pm

Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’nde (Ses Partisi) Kurucular Kurulu bir araya gelerek parti içi görevlendirmeleri seçti. Buna göre eski HDP milletvekili ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen partinin genel başkanlığına seçildi.

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen öncülüğünde kurulan Türkiye’nin Sesi Partisi, logosundaki beyaz güvercin yüzünden Demokratik Sol Parti (DSP) ile mahkemelik olmuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) DSP’nin itirazını oy çokluğu ile kabul etmesi sonrası parti logosunu değiştireceklerini açıklayan Ayhan Bilgen, hafta sonu yapılan toplantıda karar verilen yeni logoyu kamuoyuna duyurdu. Öte yandan Ayhan Bilgen’in açıklaması ile partinin sadece logosunun değil isminin de değiştiği görüldü.

Bilgen, yeni parti logosunu sosyal medya hesabından “Her dem yeniden doğarız” ifadeleriyle paylaşırken logonun bu kez de Türkiye Altın Çağ Partisi’yle aynı olması dikkat çekti.

Ancak Ayhan Bilgen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Altın Çağ Partisi yetkililerinden birlikte hareket etme konusunda teklif aldıklarını ve ilerleyen süreçte birleşeceklerini söyledi.

PARTİ GÖREVLENDİRMELERİ DE BELLİ OLDU

Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’nin Kurucular Kurulu bir araya gelerek parti içi görevlendirmeleri de seçti. Parti tüzüğüne göre Genel Merkez Başkanlık Kurulu şu şekilde oluştu:

“Ayhan Bilgen Genel Başkanlığına seçildi

Müslüm Doğan Genel Sekreter

Enüş Yaşar Siyasi Işlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Yılmaz Üzeyiroğlu Sehircilik işlerinden Sorıımlu Genel Başkan Yardımcısı

Nurettin Aydın Bölgesel ve Ulusal Kalkınmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Selim Özdemir Hukuk işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Şinasi Haznedar Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Vakkas Cebe Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Ömer ike İdari ve Mali işler Başkanlığı”

AYM iptal etmişti! Ayhan Bilgen’in partisinin yeni logosu açıklandı