Ayhan Bilgen’den AKP’den adaylık yanıtı

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 9:56 am - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 9:56 am

HDP’den istifa ederek yeni parti kuran ancak seçimlere girme hakkı kazanamayan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AKP’den aday olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtladı. 

HDP’den istifa ederek yeni parti kuran ancak seçimlere girme hakkı kazanamayan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen seçimlerle ilgili konuştu. tv100’de konuşan Bilgen, AKP’den aday olup olmayacağı sorusu üzerine “Bize yansıyan herhangi bir talep yok. Olmayan bir şey yüzünden yorum yapmayı, değerlendirme yapmayı siyasi etik açısından doğru bulmam” dedi.

Bilgen partisinin seçimdeki tavrıyla ilgili ise “Biz seçimlere girmek üzere 41 il örgütlenme çabamızı kasım ayında tamamladık. Büyük kongremizi yaptık. Ama seçim haziranda olsaydı 6 aylık süremizi doldurup seçime girme hakkını elde edecektik. Ama ne yazık ki mayıs ayında seçim olunca bu mümkün olmadı. Yarın MYK’mızı toplayacağız. Seçimlerle ilgili partimizin tutumunu tavrını netleştirmeye çalışacağız. Biz seçimler ve ittifaklar konusunda çok net konuşuyoruz. Biz hiç kimseye kapımızı kapatmayacağız. Önümüzdeki günlerde eğer bir teklif gelirse bunu tartışıp değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen: Biz HDP’nin hülle partisi değiliz

AKP’li Özlem Zengin 6284’te geri adım attı, sitem etti! ‘Yalnızlıktan yoruldum’