Ayhan Bilgen: Biz HDP’nin hülle partisi değiliz

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 9:18 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 10:17 pm

Türkiye’nin Sesi Partisi Kurucu Başkanı Ayhan Bilgen, partinin kurulduğu gün ilk kez TELE1’de yayınlanan Ayrıntılar programına konuk oldu. Enver Ayserver’in sorularını yanıtlayan Bilgen, “Biz HDP’nin hülle partisi değiliz” diye konuştu.

Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen’in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı’na verildi. Partinin kurulduğu gün TELE1 Tv ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar’a konuk olan Ayhan Bilgen, merak edilenleri yanıtladı.

Aysever’in “Bir iddia, sizin aslında bu siyasi partiyi kurarak bugün bir taktik yaptığınız ve HDP’nin kapandığı zaman onun devamı olacağınız yönünde. Böyle bir değerlendirme var. Siz acaba bir hülle partisi mi kurdunuz? Yani bütün bunlar bir oyun siz de bu oyunun kahramanı mısınız? Böyle bir şey var mı?” sorusuna Bilgen şöyle yanıt verdi:

“Bu iki sorunun ikisi de nasıl bir muameleye maruz kaldığımız gösteriyor. Bir taraf bizi HDP’nin devamı diye sunuyor, böyle propaganda ediyor. Farklı kesimlere ulaşamayalım diye. Bunu bizi bir yere sıkıştırmak için söylüyor. Bir kısım da tam tersine HDP’yi bölmek için kurulduğumuzu iddia ediyor. İkisi de herkesin durduğu yerden kendi korkusunun ifadesidir. Biz asla HDP’nin hülle partisi değiliz. HDP’nin mirasına dair bir talep üzerine yola çıkmadık. Bizi bir polemiğin içine çekmelerine izin vermeyeceğiz. Biz ne HDP’ye karşı kurulduk ne HDP’ye karşıyız. Ne iktidarın kurgusuyla sahaya çıktık ne de peşinen muhalefetin eksiklerini, yanlışlarınız kabullenerek önümüze konulana razı olacağız. Biz toplumun ihtiyacı neyse siyaseti oradan kuracağız”

Programdan önce çıkan başlıklar ise şu şekilde:

Bugün ne oldu da o partiden kopmanız gerekti? Yoldaşlarınıza ihanet etmiş gibi hissediyor musunuz ya da sizi böyle görenler var mı?

Daha önceleri de acaba bir çıkış yolu olabilir mi diye formüller aradık. Ahmet Şık’ın eleştirileriyle ilgili de görüşlerimi ifade etmiştim. Sanki ben cezaevinde düşüncelerim değişmiş de yolumu değiştirmişim gibi bir tablo çiziliyor. Cezaevine girmeden önce bir takım çalışmalara zaten başlamıştık. Türkiye’nin yeni bir açılıma, yeni bir siyasete ihtiyacı var demiştik. Bir arayış içerisindeydik zaten.

MUHALEFETE SERT ÇIKTI

Daha bundan birkaç gün önce Avrupa Konseyi’nde Yerel ve Bölgesel Yönetimler toplantısında, ana muhalefet partili bir belediye başkanı ‘terör devam ederse kayyum atamalar devam eder’ diye açıklama yapıyor.

Erdoğan gitsin de yerine kim gelirse gelsin diyeceğim. Aynı zihniyet, mecliste el kaldırdığı oylamayla bizim dokunulmazlığımızı kaldıranlar gelsinler, rozetler değişsin, amblemler değişsin ama aynı zihniyet bu ülkeyi yönetsin diye mi ben destek vereceğim? Hayır, ben gerçek demokrasi istiyorum. İki kötüden birini seçmeye mahkum muyum?

 

Ayhan Bilgen’in partisinin logosu ortaya çıktı