Avukata değil yandaşa bilgi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 5:21 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 5:44 pm

TELE1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel ve ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınma gerekçeleri avukatlarına verilmezken, iddialar yandaş Sabah gazetesi tarafından çarpıtılarak duyuruldu.

Bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan TELE1 Ankara Temsilcisi ve Kulis programı sunucusu İsmail Dükel ve ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasıyla ilgili avukatlarına bilgi verilmedi.

TELE1 Ankara Temsilcisi, gazeteci İsmail Dükel gözaltına alındı

İsmail Dükel’in ardından Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız da gözaltına alındı

Gözaltına alınma gerekçesiyle ilgili resmi gözaltı tutanağı halen avukatlarına verilmezken yandaş sabah gazetesine servis edilerek manipülasyon haber yaptırıldı. TELE1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alındıkları iddiaları yer aldı.

Müyesser Yıldız’ın avukatı TELE1’e bilgi verdi: Bu kumaştan bu elbise çıkmaz

Dükel ve Yıldız’ın gözaltına alınması ile ilgili iddialar için emniyet ve savcılık soruşturmanın gizli olduğunu ifade edip bilgi vermezken yandaş sabah’ta bazı iddialarla ilgili bazı ayrıntılar yer aldı.

Yandaş medyada yer alan iddialara göre Müyesser Yıldız, kendi telefonundan bir diğer şüpheli olan, İstanbul’da görevli E.B. isimli askeri 29 kez aradı. Habere göre savcılık, Müyesser Yıldız hakkında, bu telefon konuşmalarını haberleştirmediği için ‘askeri casusluk yapmış olabilir’ şüphesiyle gözaltı kararı verdi.

İsmail Dükel’in kolonya almasına bile müsaade edilmedi

Soruşturma kapsamındaki suçlamalar arasında, Türkiye’nin Libya ve Suriye İdlib’deki savaş planlarının ‘askeri casusluk’ maksadıyla sızdırılması da sayıldı.

İki gazetecinin avukatları ve yakınları bile soruşturmanın detaylarını öğrenemeden yandaş sabah gazetesinin bu bilgileri hangi kaynaktan edinip haberleştirdiği tartışma konusu oldu.

İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasına tepki yağıyor