İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasına tepki yağıyor

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 10:19 am - Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı 10:07 am

TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız bu sabah gözaltına alındı. İki ismin gözaltına alınması sosyal medyada geniş yer bulurken büyük tepki yağdı.

Sabah saatlerin gözaltına alınan TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları oldu. İki gazeteci için sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Gazeteci Dükel ve Yıldız’ın telefonları 4 ay boyunca dinlenmiş!

Avukata değil yandaşa bilgi

İsmail Dükel’in kolonya almasına bile müsaade edilmedi

İşte İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasına gelen tepkiler:

TELE1 Ankara Temsilcisi, gazeteci İsmail Dükel gözaltına alındı

TGC’DEN İKTİDARA TEPKİ

Türkiye Gazteciler Cemiyeti Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı

TGC’den iktidara tepki: Haber alma hakkını engellemekten vazgeçin

ENGİN ÖZKOÇ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç kendisine ait resmi sosyal medya hesabından “Gazeteci Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel bu sabah gözaltına alındı. Gazetecilerin gazetecilik faaliyetinden gözaltına alınması açıkça gazeteciye verilen bir gözdağıdır. Baskılar karşısında boyun eğmeyeceğiz, asla sessiz kalmayacağız. Gazetecileri susturamazsınız!” dedi.

YILDIRIM KAYA

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya “Yine bir gazeteci sabahın kör karanlığında evinden baskınla alındı. Gazetecinin özgür olmadığı ülkelerde #Demokrasi yoktur TELE1 Ankara Temsilcisi  @ismaildukel sabah saatlerinde gözaltına alındı. gazeteciye bu muamelenin yapılmasını kınıyorum @tele1comtr İsmail Dükel yanlız değil” dedi.

MERDAN YANARDAĞ

TELE  Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Tele 1 Ankara Temsilcisi ve Yayın Kurulu Üyemiz İsmail Dükel ile Odatv haber sitesi yazarı Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınması, iktidar güdümünde olmayan bağımsız medyaya gözdağı vermeye çalışmaktır. İşimizin başındayız, susmayacak ve boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Oda TV’den Müyesser Yıldız ve Tele1’den İsmail Dükel’in gözaltına alınmaları, iktidar partisinin basın kuruluşlarına baskıyı artırarak sürdüreceği tehlikeli bir sürece işaret etmektedir. Gazetecilere yönelik bu operasyonları kınıyoruz, süreci yakından takip ediyoruz.” dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ” Olağan bir haftaya başladık yine.. Kötülüğü olağanlaştırdılar, sıradanlaştırdılar.  Çalışacak, daha çok çalışacak adaleti sağlayacak, iyiliği çoğaltacağız hep birlikte  @tele1comtr Ankara temsilcisi  @ismaildukel ve  @odatv Ankara haber müdürü  @MuyesserYildiz gözaltına alındılar.” dedi