Avrupa’da 4 temsilcimiz de kazandı, Türkiye ülke sıralamasında uçtu

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 6:37 am - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 3:00 pm

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ile Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi’nde ise Başakşehir ile Sivasspor maçlarını kazanarak Türkiye’yi ülke sıralamasında adeta uçurdu.

Uzun süre sonra ilk… Avrupa’daki 4 temsilcimiz; Fenerbahçe , Trabzonspor , Başakşehir ve Sivasspor bugün sahaya çıktı. Ülke puanının çok önemli olduğu bu günlerde 4 temsilcimiz de rakiplerini devirmeyi başardı.

FENERBAHÇE EN GOLCÜ TAKIM

19.45 seansında UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-0 yendiği AEK Larnaca’yı bu kez deplasmanda 2-1 yıkmayı başardı. Süper Lig’de 9 haftada attığı 25 golle ligin en skorer takımı olan Sarı-Lacivertliler, Kupa 2’de de rakip fileleri 18 kez sarsmasıyla Avrupa Ligi’nin en golcü ekibi oldu.

Fenerbahçe tura galibiyetle uzandı

BAŞAKŞEHİR‘DEN SÜRPRİZE YER YOK

Yine 19.45 seansında bu kez UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir deplasmanda sürpriz şekilde berabere kaldığı Rigas Skola’yı sahasında 3-0’lık farklı skorla geçti. İki temsilcimiz de bu sonuçların ardından gruptan çıkmayı şimdiden garantiledi.

Medipol Başakşehir tur biletini İstanbul’da cebine koydu

TRABZONSPOR MONACO’YU PERİŞAN ETTİ

22.00 seansında da art arda zaferler geldi. Geçen hafta Monaco deplasmanında uzatmalarla yaklaşık 85 dakika 10 kişi oynayan ve 3-1 kaybeden Trabzonspor, Akyazı’daki rövanşta Fransız ekibini perişan etti. Bordo-Mavililer, Monaco’ya sahayı dar ederek 4-0’lık galibiyeti yaşadı. Bu sonuç Fırtına’nın, Avrupa Kupaları’ndaki en görkemli zaferlerinden biri oldu.

Trabzonspor’dan Monaco’ya farklı tarife

SİVASSPOR RÖVANŞ MAÇINDA KAZANDI

22.00 seansının diğer kapışmasında Sivasspor yine sahasında 4-3 kaybettiği Ballkani’den rövanşı almasını bildi. Kosova’da 1-0 geriye düşen Yiğido geri dönmesini bildi ev sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılıp, 3 puana uzandı ve zirveyi Cluj ile paylaştı.

Yiğidolar liderliğe yükseldi!

4 SIRA BİRDEN YÜKSELDİK

Hafta 4’te 4’le kapatıldı ve ülke puanı sıralamasında da ciddi bir ivme yakalandı. Zaferlerin ardından Türkiye 4 basamak birden yükselerek 14. sıraya yerleşti.

İşte temsilcilerimizin aldığı sonuçlar:

AEK Larnaca-Fenerbahçe: 1-2

Başakşehir-Rigas Skola: 3-0

Trabzonspor-Monaco: 4-0

Ballkani-Sivasspor: 1-2