Avni Aker ihalesi yılan hikayesine döndü! Dördüncü kez iptal

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 6:40 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 7:35 pm

Trabzonspor’un eski stadı Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan millet bahçesinin ikinci etap ihalesi dördüncü kere iptal edildi. İptal nedeni ise, “kaynakların verimli kullanılması ilkesi gereğince” şeklinde açıklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yıkılan Avni Aker Stadı’nın yerine millet bahçesi projesi geliştirildi. Ancak yapımı planlanan Millet Bahçesi projesi ihale iptallerine takıldı. Birinci etabı Eylül 2021’de tamamlanarak hizmete açılan söz konusu millet bahçesinin ikinci etap projesi için açılan dördüncü ihale de iptal edildi.

CHP’li Kaya: Trabzon’daki Atapark ‘Afganpark’a dönüştü

“KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILMASI İLKESİ GEREĞİNCE”

Sözcü’de yer alan haber göre, daha önce farklı nedenlerle iptal edilen ihalede dördüncü iptal nedeni Kamu İhale Kurumu kayıtlarına şu ifadelerle girdi:

“İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması ilkesi gereğince…”

İHALE ADI: Trabzon İli Ortahisar İlçesi (Eski Avni Aker Stadyumu Yeri) 2 Etap Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

1. İHALE
İhale Tarih: 23 Mayıs 2022
İptal Tarihi: 12 Mayıs 2022
İptal nedeni: İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi

2. İHALE
İhale Tarihi: 16 Haziran 2022
İptal Tarihi 24 Haziran 2022
İptal Nedeni: İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle

3. İHALE
İhale Tarihi: 1 Eylül 2022
İptal Tarihi 22 Eylül 2022
İptal Nedeni: İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle

4. İHALE
İhale Tarihi: 6 Aralık 2022
İptal Tarihi 21 Aralık 2022
İptal Nedeni: İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması ilkesi gereğince

Yaklaşık 60 dönümlük alana sahip millet bahçesinde 1. etap kapsamında 1012 seyirci kapasiteli tribün, 29 bin 719 metrekare çim alan, egzersiz alanı, bisiklet ve koşu yolu, gösteri havuzu, restoran, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları inşa edildi.

“DENİZLE BULUŞTURACAĞIZ”

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, ilk etap yapılırken şu açıklamayı yapmıştı:

“İnşallah birinci etap bittikten sonra, şu anda proje çalışması devam ediyor onunla birlikte ikinci etabı da yaparak hem lojmanların bulunduğu alanını parka dahil edeceğiz. Hem de denize açılan tarafı da kamulaştırdığımız zaman parkımızı denizle buluşturacağız”

NE OLMUŞTU?

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin açılması sonrasında faaliyeti sonlanan ve yeni stadın yapım sözleşmesi gereği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilen, Trabzonspor’un eski evi, Avni Aker Stadyumu 2018’de yıkılmıştı.