CHP’li Kaya: Trabzon’daki Atapark ‘Afganpark’a dönüştü

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 4:05 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 4:05 pm

CHP’li Ahmet Kaya, Trabzon’daki Atapark’ta yüzlerce kaçak göçmenin hemen her gün vakit geçirdiğini ve vatandaşların artık parkı, “Afganpark” olarak andığını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye’deki ve seçim bölgesindeki kaçak göçmen sorununa dikkat çekmek için bir  video çekti. Ahmet Kaya, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Atapark’taki vatandaşlarla sohbet etti. Kaya, kentteki kaçak göçmen sayısındaki artışa dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“ATAPARK DEĞİL, AFGANPARK”

“Vatandaşlarımız, Afganistan’dan gelen yüzlerce insanın hemen her gün bu parkta vakit geçirdiğini, buranın Atapark olmaktan çıktığını artık ‘Afganpark’ olduğunu söylediler. Afganistan’dan gelen yüzlerce insan Trabzon’da şu an oturuyor. Bu insanlar buraya nasıl gelmişler, hangi yollarla gelmişler, güvenlik soruşturmasından geçmiş mi?

Aynı ortamı paylaştıkları, yanlarında oturan yabancı kişinin kim olduğunu bilmedikleri için tedirgin olduklarını söylediler. Sadece burası değil, hemen ilerisindeki eski Avni Aker Stadyumunun olduğu yerdeki Millet Bahçesi’nde de aynı manzaranın yaşandığı biliniyor. Parktaki insanların yüzde 90’ı Afgan, Suriyeli, mülteciler.

“BU IRKÇILIK DEĞİL, BU BİR ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR”

Bu ırkçılık değil, bu bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu ülkeye herkes elini kolunu sallayarak gelememeli. Gelen insanın kimliği, kim oldukları, terörist midir, in midir, cin midir bunun tespit edilmesi lazım.

Biz parkta kimle oturuyoruz, aynı havayı soluduğumuz aynı ortamı paylaştığımız bu insanlar kim? Ne zaman bizim ülkemize geldiler, nasıl ve hangi yollarla geldiler? Bunu araştıran bunu soran maalesef yok. Ülkemizin sınırları yolgeçen hanına dönmüş durumda.

Biz yardım sever bir milletiz, düşkün insanlara elbette yardım elini uzatacağız. Fakat bu insanların kimlikleri, kişilikleri, güvenilir olup olmadıkları konusunda da gerekli araştırmaların yapılıyor olması lazım. Elini kolunu sallayan herkes bu ülkeye gelmemelidir.”

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler