‘Atiye’ için açılan davada flaş gelişme

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı 2:21 pm

Yazar Yonca Eldener tarafından kendi romanı olan ‘Yedi Uyananlar’ın Netflix’te yayınlanan Atiye dizisine izinsiz olarak uyarlandığı iddiasıyla OG Prodüksiyon Medya Şirketi’ne açılan 92 bin TL’lik tazminat davasında yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul 2. Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada hakim, Davacı Yonca Eldener’in sunmuş olduğu dava dilekçesini inceledi. Duruşmada taraflar yer almazken, davacı Eldener mahkemeden dizinin dava süreci boyunca durdurulması için tedbir kararı talebinde bulundu. Bu talep ise mahkemece reddedildi.

Duruşma davalı tarafın cevap dilekçesi sunması ve gerekli delillerin toplanması için ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme, Yonca Eldener’in tedbir talebini ise reddetti. Yazar Yonca Eldener, mahkemeye sunmuş olduğu şikayet dilekçesinde “Atiye’nin bir mağaraya inmesi ve halüsinasyonlar görmesi ve bilinçaltına yolculuk yapması gibi birçok fikir Yedi Uyananlar adlı romanımdan alınmıştır. İntihali saptayan çok detaylı bir rapor hazırladık. Dizinin esin kaynağı olan Şengül Boydaş’a ait Dünyanın Uyanışı adlı romanın Atiye dizisiyle ilgisi yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Nusret’e 40 milyonluk dava