Asgari ücrete de seçim ayarı! “Öncekilerden çok farklı bir rakam”

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 12:36 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 12:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hali hazırda yoksulluk sınırının altında kalan asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da ‘Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nnın (CICA) 6. Zirvesi’ne katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin “Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?” sorusuna ilişkin “Bundan öncekilerden çok daha farklı rakam olacak” yanıtını verdi.

Erdoğan, “İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili 10 bin lira şeklinde dile getirilen rakamlara ilişkin soru üzerine konuşan Çalışma Bakanı Bilgin “Bunu söyleyenler sürecin nasıl gerçekleştiğini bilmiyorlar. Ben de bireysel olarak asgari ücret 20 bin 25 bin lira olsun diyebilirim. Ama bunun gerçekçi olması lazım” demişti.

Arşiv hatırlatır! Erdoğan: Asgari ücretle bugün daha az alıyorsan bize oy verme

PUTİN’İN GAZ MERKEZİ AÇIKLAMASINA YANIT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir” sözleri hatırlatılarak, “Türkiye’nin böyle bir projeye bakışı nasıl olur? Kimi uzmanlar projenin ‘barış vanası’ olabileceğine dair görüşler belirtmeye başladılar. Ukrayna’daki bu çatışmaların sona ermesinde ve daha istikrarlı bir bölge siyaseti inşa edilmesine böyle bir şeyin katkısı olabilir mi? Bir de son dönemde Putin, Türk Akımı’nın güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Hakikaten böyle bir endişe var mı, Türkiye’nin önlemleri neler?” sorusuna Erdoğan, “En uygun yer neresiyse oraya kuracağız” yanıtını verdi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız. Burada bekleme diye bir şey yok. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Aynı şekilde aynı anda Rusya’dan (Gazprom Başkanı) Miller de bu toplantıdaydı, o da talimatı aldı. Şimdi arkadaşlarımız birbirleriyle görüşmek suretiyle çalışmaya başlayacaklar. Güvenlik noktasında biz her türlü adımı atarken tabii ki burada da güvenlik neyi gerektiriyorsa bu güvenlik ağımızı da süratle kuruyor ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”