ASELSAN iddialara yanıt verdi!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2021 Cumartesi 4:22 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2021 Cumartesi 4:22 pm

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, şirketin Katar’a açıldığı, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak, ‘aselsan QATAR’ markasını tescil ettirdiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Şirketten, “ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta ilan edilmiştir. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır.” açıklaması yapıldı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, savunma sanayi şirketi ASELSAN’ın, ‘ASELSAN QATAR’ markası için tescil çıkardığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Görgün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır. Türk milletinin göz bebeği ASELSAN, küresel bir Türk şirketi olarak, 12 farklı ülkede aktif faaliyet göstermekte, 73 ülkeye ihracat yapmaktadır. Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir. Sözü geçen ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta ilan edilmiştir. Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türk savunma sanayi şirketi Aselsan’ın, Katar’a açıldığı, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak, ‘aselsan QATAR’ markasını tescil ettirdiği iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Azerbaycan, Malezya, Kazakistan, Ürdün ve Ukrayna’nın ardından Katar’da da Aselsan için marka başvurusu ve tescilini, Aselsan’ın Katar’a yönelik faaliyetlerini Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Aselsan’ın marka başvuru ve tescili hakkında bilgi talep etti.

Tanal önergesinde, Aselsan’ın Katar Devleti’nde faaliyet gösterebilmek amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil ettirdiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Önergede, Aselsan tarafından Katar’da faaliyet göstermek üzere kurulmuş ya da Aselsan’ın ortak hisseye sahip olduğu ayrı bir tüzel kişiliğe sahip şirketlerin bulunup bulunmadığını soran Tanal, devamında “Şayet bulunmakta ise söz konusu şirketin/şirketlerin unvanı nedir? Hangi faaliyetlerin gösterilmesi amacıyla kurulmuştur? İlgili şirket/şirketlerde Aselsan’ın sahip olduğu şirket hisse oranı kaçtır?” sorularını yöneltti.

Mahmut Tanal ‘Aselsan Katar’ı Hulusi Akar’a sordu