Artık kuruş değil lira ile zam geliyor: Akaryakıtta 1 liralık artış iddiası

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 9:54 am - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 9:54 am

Ekonomist Oğuz Demir, şubat aylarının sonuna doğru akaryakıtta 1 liralık artışa gidilebileceğini öne sürdü. Demir yapılacak zammın istasyonlara verilecek komisyonların artırılmasından kaynaklandığını açıkladı.

En son 19 Ocak’ta EPGİS tarafından açıklanan benzindeki 46 kuruşluk artış sonrası, benzine yeni bir zam iddiası daha geldi. Artık kuruş ile değil lira ile gelen zamlar sürücülerin cebini bir hayli yakacak. Zamlarla ilgili Hava Asal’a konuşan Ekonomist Oğuz Demir, benzine 1 liralık zam gelebileceğini aktardı. Demir, şunları söyledi:

“KOMİSYONU ARTIRACAKLAR BU VATANDAŞA YANSIYACAK”

“Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İstasyonların karları düştüğü için eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Pek çok komisyon kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapanmış. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş bin 500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. İktidar burada şunu yapacak, istasyonların litre başına aldıkları komisyonu artıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak. Bu artışın mart ayında gerçekleşmesi bekleniyordu. “

Yapılacak zamların enflasyon oranını yukarıya çekeceğini ve bu yüzden akaryakıt zammının geciktirildiğini söyleyen Oğuz Demir, akaryakıtta şubat ayının sonuna doğru 1 liralık artış beklediklerini ifade etti.

‘Ücretsiz olacak’ diye açılan tünele zam geldi

AKP’li belediyeden ucuz ekmeğe yüzde 37 zam!