Artıbir Araştırma Başkanı Çalışkaner: Seçmen Akşener’e gerekli fırçayı attı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 2:08 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 2:08 pm

Haber: Özlem Aktürk

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Artıbir Araştırma Başkanı Hüseyin Çalışkaner, “İYİ Parti seçmeninin yüzde 90’ı CHP adaylarına oy verdi” dedi.

Türkiye’de pazar günü gerçekleşen 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1977 yılında yapılan seçimlerden beri ilk defa sandıktan birinci parti olarak çıktı. CHP’nin yanı sıra bu seçimlerde öne çıkan partiler Yeniden Refah ve DEM Parti oldu. AKP birçok belediyeyi kaybederken seçime ‘hür ve müstakil’ olarak giren İYİ Parti’nin ise oyları eridi.

Artıbir Araştırma Başkanı Hüseyin Çalışkaner seçim sonuçlarını ve İYİ Parti’nin eriyen oylarını TELE1 ekranlarında değerlendirdi. İYİ Parti seçmeninin yüzde 90’ının Ekrem İmamoğlu ve CHP adaylarına oy verdiğini söyleyen Çalışkaner, “İYİ Parti seçmenin gittiği yer CHP adayları oldu. Çok küçük bir kısmı belki AKP’ye gitti, bir kısmı ise sandığa gitmedi” dedi.

“AKŞENER’İN TÜRKİYE SİYASETİYLE İLGİSİ KALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Çalışkaner şunları söyledi:

“Bu seçimin dört kaybedeni var. Birincisi Erdoğan, ikincisi Akşener, Bahçeli ve Ümit Özdağ. Dolayısıyla bu saatten sonra ister seçimli kurultay olsun, istersen Akşener yeniden başkan olsun İYİ Parti’nin seçmenle bağ kurması neredeyse sosyolojik olarak mümkün değil. Bu saatten sonra İYİ Parti bu oy oranlarında gidip gelecektir. Meclis’te bir grubu olması çok şey değiştirmeyecek. 31 Mart öncesi sayın Akşener’in seçmeni fırçalaması da artık kalmayacak. Seçmen ona oy vermeyerek gerekli fırçayı attı.

Seçmen çok güçlü olduklarını iddia ettikleri Balıkesir’de gerekli fırçayı attı. Sayın Akşener’in bu saatten sonra Türkiye siyasetiyle çok bir ilgisi kalacağını sanmıyorum. Her ne kadar İYİ Partililer ‘Akşener kaybederse bırakacak’ söyleminin önünü kapatmaya çalışsalar da seçmen İYİ Parti’nin de Akşener’in de üstünü kapatmış gözüküyoruz.”

“BU SAATTEN SONRA İYİ PARTİ ANCA TABELA PARTİSİ OLACAKTIR”

İYİ Parti’den ayrılan milletvekillerini örnek veren Çalışkaner, “İYİ Parti kendini erime politikasına soktu. Bu saatten sonra İYİ Parti’den ancak tabela partisi olacağını düşünüyorum. İYİ Parti’nin tamamıyla dağılacağını, var olan milletvekillerinin de çeşitli partilere geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Akşener’in muhalefete öfke dili çöktü! İYİ Parti eridi

Kaynak: TELE1