Arap – Çeçen savaşı Fransa’yı yangın yerine çevirdi! Avrupa ülkelerinden akın akın geliyorlar

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 9:49 am - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 9:49 am

Fransa’da 16 yaşındaki Çeçen gencin uyuşturucu satıcısı Arap gençlerin saldırısına uğramasının ardından taraflar arasında silahlı çatışmalar çıktı.

Fransa’nın Dijon kentinde 10 Haziran’da 16 yaşındaki Çeçen bir gencin uyuşturucu satıcısı Arap gençlerin saldırısına uğramasının ardından iki grup arasında tansiyon yükseldi.

Sosyal medya üzerinden intikam çağrısı yapan Çeçenler, Avrupa’nın dört bir yanından Fransa’ya geldi. Çeçen bir grup, 12 Haziran’da Trémouille’deki bir nargile kafeye silahlı saldırı düzenledi. Saldırının ardından iki grup arasında Grésilles bölgesinde silahlı çatışmalar patlak verirken, 1 kişi ağır yaralandı. Bugün ise bir kişi aracı ile çatışmaların ortasına daldı.

Dijon Belediye Başkanı François Rebsamen ise, çatışmalar nedeniyle kentte yüzlerce polisin görevlendirildiğini aktararak, “Bu olağanüstü olaylar asla kabul edilemez” dedi.

Çeçen grup tarafından yapılan açıklamada, “Bize hakaret ettiler, halkımıza saldırdılar, onları dövmek ve intikam almak için buradayız. Dijon halkını kızdırmak istemedik, özür dileriz. İnsanları korkuttuk fakat korkmak ertesi sabah binanın dibinde ceset bulmaktan iyidir. Şehri yağmalama ya da topluma saldırma niyetimiz yok” ifadelerine yer verildi.

ÖZEL HAREKAT VE ASKER ŞEHRE İNDİ

Akşam saatlerinde çok sayıda silah sesi duyuldu. Çöp konteynırlarının yanı sıra bir araç da ateşe verildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedilirken özel harekat polisleri ve 110 asker de mahallede konuşlandırıldı.

 

VALİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Dijon Valisi Bernard Schmeltz, kavganın Çeçenler ile Gresilles mahallesi sakinleri arasında yaşandığını açıklamıştı.

Olayla ilgili henüz gözaltına alına kimse ise olmadı.