Apple Vision Pro piyasaya çıkışının 2’inci gününde hacklendi!

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 5:57 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 6:00 pm

Apple’ın 3 bin 500 dolarlık yeni sanal gerçeklik ürünü Apple Vision Pro satışa çıkalı birkaç gün olmasına rağmen hacklendi.

Apple’ın uzun yıllardır beklenen karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro geçtiğimiz günlerde nihayet satışa çıktı. 3 bin 500 dolarlık, yani yaklaşık 110 bin TL‘lik fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken yeni AR/VR gözlük maalesef satışa çıkalı henüz birkaç gün olmasına rağmen hacklendi.

Apple gerçekle sanal dünyayı birleştirdi! Metrobüste uzanıp televizyon izleyebilirsiniz

GÜVENLİK AÇIĞI BULUNDU

MIT’de mikro mimari güvenliği konusunda doktora öğrencisi Joseph Ravichandran, kısa süre önce karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi VisionOS’ta kritik bir çekirdek güvenlik açığı tespit ettiğini ve bundan faydalanarak ürünü hacklemeyi başardığını söyledi.

Bu açığın AR/VR gözlüğünü birçok konuda savunmasız hale getirebileceği ifade ediliyor. Vision Pro, ilgili açıktan faydalanılarak hacklendiğinde ilk olarak “perspektif moduna” giriyor ve kullanıcıya 30 saniye içinde gerçekleşmesi planlanan yeniden başlatma talimatını veriyor.

Yeniden başlatmanın ardından cihazın çekirdek açığı nedeniyle hacklendiğini gösteren bir dosya çıkıyor. Dahası, paylaşılan görsellerde Vision Pro Crasher isimli ve kulaklık takan bir kafatası logosuna sahip bir uygulama görülüyor. Bunun hemen altında ise İngilizce ”Vision Pro’mu Çökert” yazısı yer alıyor.

Kaynak: TELE1