Apple gerçekle sanal dünyayı birleştirdi! Metrobüste uzanıp televizyon izleyebilirsiniz

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 5:42 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 5:42 pm

Apple‘ın “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak tanıttığı Vision Pro, hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor. 3 bin 499 dolar (107 bin lira) fiyatı olan Vision Pro ile metrobüs yolculuğunda televizyon izleyebileceksiniz.

Apple’ın merakla beklenen AR/VR gözlüğü Vision Pro, ABD’de satışa sunuldu. şirketin karma gerçeklik gözlüğü, Apple Store platformlarında satışa çıktı. Gözlük hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor. Apple CEO’su Tim Cook’un gözlüğün “gerçek dünyayla sanal dünyayı kusursuz bir şekilde harmanladığını” söylüyor. Şirket, Vision Pro’yu “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak tanıtıyor.

Gözlüğün fiyatı, 3 bin 499 dolar (yaklaşık 107 bin TL) ile 4 bin dolar arasında değişiyor.

Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modem yongası suya düştü

 

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR GİBİ ÇALIŞACAK

Apple’ın aktardığına göre kullanıcılar gözlükle film izleyebilecek, telefonlarındakine benzer uygulamaları kullanabilecek, yazı yazabilecek. Yani bir dizüstü bilgisayarla yapılan birçok basit işlemi yapabilecek. Cook gözlük sayesinde kullanıcıların dijital içerikle sanki çevrelerindeki gerçek fiziksel ortammış gibi görüp, duyup, etkileşime geçebileceğini belirtiyor.

Kullanıcılar içeriği gözleriyle tarayabiliyor ancak seçimler parmakla tıklayarak yapılıyor. Gözlüğe sesli komut verilebiliyor. Gözlükle fotoğraf ve video çekilebiliyor.

Gözlük, yeni bir işletim sistemi olan VisionOS ile çalışıyor. Yeni bir uygulama dükkanı var ancak Apple Store’daki iPhone ve iPad uygulamaları da gözlükte kullanılabiliyor.

Kayak gözlüklerine benzeyen Apple’ın tasarımı, harici pil sayesinde, piyasadaki rakiplerinden daha hafif ve küçük. Şarjı iki saat gidiyor. Yani kullanıcılar gözlüğe kabloyla bağlanan bir harici pil taşımak zorunda kalacaklar.

Kaynak: TELE1